1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Slår det för "Rossi" kan nästan vad som helst hända.
Det är en spännande forward.
- Jag har fått en nytändning i Mjällby. Det känns riktigt roligt, säger Mathias Rosén.
Nyheter • Publicerad 9 april 2002

"Rossis" har fått uppleva fotbollens framsida men också dess baksida. Därför väljer han att ligga lågt, då han ska formulera sina ambitioner inför säsongen.

- Min målsättning är att ta en ordinarie plats, och att hålla mig frisk.

Det ena ger det andra. Klarar Mathias Rosén det sistnämnda talar mycket för att han med sin snabbhet och sitt glödheta skott går in i startelvan.

Mjällby spelar 4-3-3 vilket inte är någon nyhet för "Rossi", då det var detta koncept som gällde i holländska FC Gronningen.

- I Mjällby har jag fått spela centralt som forward, men jag är inte främmad för att spela på kanten. Det gjorde jag i Holland.

En agent såg matchen mellan Kristianstads FF och Arsenal sommaren 1995. Det bäddade för att pojkdrömmen blev sann, och dåvarande div III-spelaren Mathias Rosén hamnade i den holländska ligan. Han fick chansen, tog tog en plats i Gronningen.

- Roliga och stora matcher med mycket folk på läktarna. Jag kunde leva gott på fotbollen. Bättre kan man väl inte ha det.

I bortamatcher mot lag som Eindhoven, Feyenoord och Ajax kunde det vara uppåt 50 000 åskådare. På "Rossis" holländska tid mönstrade Ajax ett lag med megastjärnorna Ronaldo, Davids och Kluivert.

- Jag har många härliga minnen med mig hem.

- Det gick jättebra ända fram till senhösten 1997.

Bristning

För mycket matcher och för lite vila kostade "Rossi" en bristning i låret. Sommaren 1998 var han hemma igen och gjorde comeback i Kristianstads FF. Där hade "Rossi" bara varit ett halvår, då han bröt foten.

Trött på fotbollen efter säsongen 2000 var han inställd på att sadla om och köra roadracing i stället.

- Ett roligt, men dyrt nöje.

- I stället hamnade jag i Boden. Där fanns en lugn och bra miljö, och jag fick tillbaka aptiten på fotbollen.

Men "Rossi" längtade söder-över. Mjällby visade intresse, och på den vägen är det.

- Jag blev glatt överraskad. Det är skoj att åter få spela fotboll på en seriös nivå.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.