1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ny storseger för "Foppas" Adrian

På isen är Peter Forsberg redo för Tre Kronor. På travbanan firar han stora framgångar med sina stjärna Adrian Chip. I italienska storloppet Gran Premio Orsi Mangelli var treåringen ensam på plan./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

På isen är Peter Forsberg redo för Tre Kronor. På travbanan firar han stora framgångar med sina stjärna Adrian Chip.

I italienska storloppet Gran Premio Orsi Mangelli var treåringen ensam på plan.

Svenskarna dominerade finalen på San Siro-banan i Milano. Bakom segraren följde Quintus Karsk/Jorma Kontio och Staro Azazell/Per Lennartsson. Men de var utan chans mot Adrian Chip som övertog ledningen i första kurvan och bestämde sedan varje meter. Första varvet gick inte snabbare än 1.14,0 med Quintus Karsk i rygg och Staro Azazell utvändigt. På upploppet rätade Bergh en aning på ryggen och Adrian Chip stack ifrån med fyra-fem längder på upploppet.

Adrian Chip vann försöket på 1.12,7/1/1 600 m auto och i finalen blev det lika enkel seger på 1.12,3. De båda segrarna gav 1,4 miljoner kronor och Peter "Foppa" Forsbergs stjärna har därmed tjänat nästan sju miljoner kronor i år. I USA blev han tvåa i Hambletonian Stakes och World Trotting Derby samt trea i Yonkers Trot. Han har ännu aldrig varit sämre än trea i karriärens 23 starter som innehåller 14 segrar.

Nu är dock säsongen över och Adrian Chip ska få några månaders välförtjänt semester. Sedan börjar träningen inför nästa säsong - som i n t e innehåller en start i Elitloppet.

Quintus Karsk, som tränas av Björn Linder, kördes perfekt av Jorma Kontio och fick 550 000 kronor för andraplatsen. Staro Azaell höll starkt som trea utvändigt om Adrian Chip och fick 250 000 kronor som belöning.

Stig H Johansson hade en tung dag på San Siro. På vägen ner till Italien blev hans bästa treåring Keystone Brady sjuk och man tvingades lämna honom i München för att få veterinärvård. Hästen fick hög feber men är på bättringsvägen och blir med på transporten hem om någon dag.

Johanssons andra häst, Artistic Ås, galopperade i första kurvan när Örjan Kihlström precis övertagit ledningen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.