1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ny protest - ny tabell

Nu är det dags att räkna om tabellen för div V Östra i fotboll - igen!
Den här gången är det Lyckeby 2 som i matchen mot Trion haft för många spelare i laguppställningen som deltog i den senaste matchen för A-laget i div IV.
Nyheter • Publicerad 25 september 2001

- Vi måste få ett stopp på det här fusket. I dag (läs måndag) kommer vi att lämna in en skriftlig protest till Blekinge Fotbollförbund, säger Ingmar Svensson tränare i IF Trion.

Enligt IF Trion hade Lyckeby fyra spelare med i lördagens div V-match som återfanns på lag-uppställningen när Lyckeby mötte Medison/KSK lördagen den 15 september.

- Vi är säkra på att så är fallet och förklarade också för Lyckeby direkt efter matchen att vi kommer att protestera, förklarar Ingmar Svensson.

Oavgjort räcker

Skulle Trions protest gå igenom ökar lagets chans att hålla sig kvar i div V. Det räcker att spela oavgjort hemma mot Drottningskär i sista omgången för att hålla Hasselstad bakom sig. Det kan också vara viktigt att undvika platsen precis ovanför nedflyttningsstrecket eftersom det kan bli fler lag än två som flyttas ner till div VI. Detta är beroende av hur många Blekingelag som får lämna div III.

- Jag vill inte gå händelserna i förväg. Först måste vi få in protesten innan jag kan uttala mig. Det enda jag kan säga så här långt är att Trion begärt att få ta del av matchrapporten från Lyckebys match i div IV, säger Håkan Håkansson på Blekinge Fotbollförbund.

Eftersom sista omgången i div V Östra spelas på söndag borde förstås lagen veta förutsättningarna före matchstart.

- Vi har ett möte planerat i Lyckeby på lördag och där lär väl protesten i så fall tas upp.

Matchen Lyckeby 2-Trion slutade 1-1, men om protesten går igenom tilldöms Trion segern med 3-0.

- Vi hade protesterat även om vi vunnit matchen med 10-0. Det är inte så konstigt att fotbollen tappar utövare när de som ska spela i lagen får stå tillbaka för okvalificerade spelare, säger Ingmar Svensson.

- När seriespelet är slut för säsongen efterlyser jag en rejäl debatt i den här frågan. Att använda spelare på det här sättet är lika mycket fusk som doping.

Listerby avstod

Efter det att Jämjö fick igenom en protest mot Karlskrona AIF:s reservlag har också Listerby IK övervägt att lägga in en protest efter matchen mot KAIF 2 den 5 augusti, en match som KAIF vann med 5-1. Två dagar tidigare hade Karlskrona AIF spelat mot IFK Karlshamn i division III. Precis som Jämjö har Listerby misstänkt att KAIF använt sig av för många a-lagsspelare i reservlaget.

- Vi har kontrollerat om samma öde eventuellt har drabbat oss, men vi har inte fått fram den rätta informationen och därför kommer vi inte att lämna in någon protest, säger Listerby IK:s ordförande Ola Weidenberg.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.