1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ny förlust för damkronorna

Det vill sig verkligen inte för damkronorna. Ännu en förlust, och ännu en match där laget fick åka av isen utan att ha gjort ett enda mål. Finland vann i Leksand med 3­0.
Nyheter • Publicerad 8 november 2007

Det vill sig verkligen inte för damkronorna. Ännu en förlust, och ännu en match där laget fick åka av isen utan att ha gjort ett enda mål.

I den andra matchen i fyrnationsturneringen i Leksand, fick svenskorna den här gången se sig slagna av Finland med klara 3­0.

Efter lektionen mot USA i onsdags fanns det, trots allt, visst hopp om att den så besvärande målnollan skulle spräckas mot finskorna. Men icke.

- Vi är ju inte ens i närheten, säger förbundskaptenen Peter Elander efter den andra raka mållösa svenskmatchen i turneringen.

Finskorna var numret större, hade ett mognare spel och betydligt mer tanke i vad de företog sig, än vad de svenska tjejerna uppvisade. Segern var odiskutabel.

Sverige saknade dock inte chanser. Värsta målsumparen var Pernilla Winberg som, trots två frilägen inte lyckades göra mål.

Matchen avgjordes definitivt i mitten av den andra perioden då Mari Pehkonen såg till att Finland kunde gå från 1­0 till 3­0 på två minuter och 16 sekunder.

Bäst i det svenska laget var Emelie Berggren, tillsammans med rutinerade Maria Rooth, som slet förtjänstfullt men fick alldeles för dåligt betalt för arbetet. Noterbart i övrigt var att Sara Grahn stod i mål i stället för Kim Martin, och hon kunde inte lastas för något av de finska målen.

Trots gruppmatch mot Kanada på lördag står det redan klart att Sverige kommer att spela match om tredje pris på söndag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.