1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Novak har spelat sin sista match i Mörrum

Mörrums GoIS/IK fortsätter att tappa både poäng och spelare i division I-ishockeyn. I går bekräftade klubben att backen Michal Novak försvinner till Kanada.
Samtidigt föll Mörrum mot Borås HC med 1-2 (0-0, 0-1, 1-1) hemma i Jössarinken.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2006

Den första perioden innehöll varken mål eller något annat minnesvärt. Borås drog på sig tre tvåminutersutvisningar, men Mörrum förmådde ändå inte spräcka nollan bakom duktige Boråsmålvakten Martin Spångberg.

Såväl Mattias Nordqvist som Jonathan Larsson hade möjligheter till nätkänning men utan att förverkliga sina ambitioner.

Trist och tråkigt var omdömen som nämndes flitigt på läktarplats när de personer som såg matchen analyserade de första 20 minuterna.

- Mina spelare var nöjda efter första perioden. Då har man inga större pretentioner. Jag själv var inte alls nöjd, säger Borås tränare, Per Ljusteräng.

Vänskapsmatch

Den andra perioden blev den första lik. De heta närkamperna var tämligen lätträknade och lagen såg mest ut att ta det hela som en form av vänskapsmatch.

- Sett till det som har hänt i vårt lag den senaste tiden tycker jag ändå vi gör en bra match. Alla gick in och kämpade på ett bra sätt. Det gäller inte minst ungdomarna Fredrik Hellkvist och Andreas Westerberg, säger Mörrums tränare, Bert-Ola Nilsson som annars har sett flera tongivande spelare lämna laget de senaste dagarna.

Sist i raden att packa sina väskor är backen Michal Novak. Han har gjort klart med ett lag i Kanada och lämnar Sverige i morgon.

- Jag kan inte göra så mycket åt att spelare lämnar truppen. Det är sportgruppen som sköter de bitarna men jag hade givetvis helst sett att truppen hade förblivit intakt, säger Nilsson.

När det till slut blev mål var det Borås som stod för det första och andra. Att sedan David Jonsson reducerade till 1-2 med 24 sekunder kvar hjälpte inte Mörrum den här kvällen.

- Vi kan bara gilla läget och köra på med de killar vi har, säger Bert-Ola Nilsson som även matchade lagkaptenen, Victor Rönnmark, efter dennes skadefrånvaro.

- Kanske lite väl tidigt, men det fick bli så här på grund av läget i laget, säger Nilsson.

MATCHFAKTA

Första perioden: -

Utvisningar: Borås 3x2 min.

Skott: 8-7.

Andra perioden: 0-1 (18.05) Alexander Täng, ass Mikael Hultqvist.

Utvisningar: Mörrum 2x2 min, Borås 2x2 min.

Skott: 9-16.

Tredje perioden: 0-2 (14.09) Lenny Dower, ass Markus Karlsson, 1-2 (19.24) David Jonsson, ass Thomas Paananen.

Utvisningar: Mörrum 1x2 min, Borås 1x2 min.

Skott: 16-6, totalt 33-29.

Domare: Marcus Jönsson, Glimåkra.

Publik: 646.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.