1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nicklasson är tillbaka

Mjällbys Daniel Nicklasson svarade för ett starkt inhopp mot Helsingborg senast och går nu in i startelvan igen mot Gefle.
– Det blev en ”bonus-trea” senast mot HIF, hoppas vi kan följa upp nu med ytterligare poäng mot Gefle, säger Nicklasson.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013
Foto: 

Mjällbys slitstarke yttermittfältare hade gärna sett att matchen mot Gefle kommit lite senare.

– Ja, vi hade gärna velat njuta lite längre av segern mot Helsingborg, Mjällbys första någonsin i allsvenskan mot HIF vad jag vet.

I kväll är det alltså Gefle som svarar för motståndet – och en nästan lika besvärlig motståndare för Mjällby som HIF.

– Gefle är svårslagna. De har en spelidé som de genomför konsekvent och släpper sällan till något bakåt.

Mjällby kommer förmodligen att bli det spelförande laget, samtidigt som Gefle backar hem och satsar på snabba omställningar.

Och det är något som Mjällby bruka ha svårt för. Det gulsvarta laget fungerar oftast som bäst när de själva möter ett spelförande lag, som HIF i måndags, och själva får kontraslå.

– Jo, så är det. Och det är något som jag absolut vi måste bli bättre på, att kunna föra spelet, utan att åka på en massa kontringar. Jag tycker att Mjällby genom åren jobbat alldeles för lite med att få till ett ”eget spel”, säger Nicklasson.

För egen del känner sig Daniel Nicklasson i bra form. Den buk/ljumskskada som besvärade honom i slutet av förra säsongen och en bit in på försäsongen, är nu helt läkt.

– Den tog sin lilla tid att bli av med, men jag klarade det med enbart rehabträning och slapp kirurgiskt ingrepp.

Efterspelet till den så omtalade läktarskandalen på Stockholms Stadion, då domaren bröt matchen efter 37 minuter och med Mjällby i ledning med 1–0, tycker Nicklasson mer och mer börjar likna en fars.

– En ytterst märklig dom från förbundet. Bötessumman på 15 000 kronor är ju rent patetisk och att Djurgården ska få en ny chans att vinna matchen är inte rimligt.

Ändå hoppas Nicklasson att Mjällby kan lägga händelserna i Stockholm bakom sig och nu fullt ut koncentrera sig på Geflematchen.

– Vi vet att det blir en jobbig match, men vi måste intala oss själva att den är fullt möjlig att vinna.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.