1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Andreas Custemo.
En välkänd back som i slutet av förra veckan blev klubblös.
Surret började omgående, bland annat har Mörrum nämnts i sammanhanget.
Nyheter • Publicerad 25 september 2001

- I dagens hockey poppar det upp namn titt som tätt, men som jag ser det vill vi avvakta ett tag till, säger tränaren Lasse Lindgren.

Via kanaler som "djungeltelegrafen" och hockeyns nättidningar spreds nyheten om att Andreas Custemo gallrats bort ur tyska Duisbergs spelartrupp, av svenske tränaren Martin Karlsson, strax innan ligastarten.

- Jag har pratat om Custemo med en av branschens agenter, medger Lasse Lindgren, som tidigare stött på backen i fråga då denne var ungdomsspelare i hemstaden Luleå.

- Men nu är det också så att den svenska ishockeyn har nyligen återinfört övergångssummor (kallas formellt för utbildningsbidrag).

"Allt är av intresse"

Även om Andreas Custemo har gjort en visit i den tyska ishockeyn under försäsongen så säger bestämmelserna att Oskarshamn är berättigade till ekonomisk ersättning om han skulle hamna i en svensk klubb.

- Ekonomin finns alltid med i bilden, säger Lasse Lindgren.

Själv säger den offensivt lagde backen Andreas Custemo:

- Inga dörrar är stängda. Allt är av intresse, mer eller mindre. För egen del vill jag förstås helst hitta en ny klubb omgående.

Lindgren avvaktar

Omskrivningen av övergångsreglerna dämpar helt klart Mörrums intresse för Andreas Custemo, men det är dock inte enda anledningen till att man vill ligga lågt och kanske avvakta ytterligare någon vecka.

Det handlar också om att Lasse Lindgren vill invänta svaren på hur pass truppens yngre backar, d v s Simon Skoog och Fredrik Berglind (för närvarande sjunde och åttondeback) hävdar sig i hockeyallsvenskan.

- Förr eller senare kommer de att få chansen i hel eller del av någon framtida match.

NHL-draftade Simon Skoog är för närvarande inne i en form-svacka, något som inte minst händer unga talanger med stora ambitioner. Utanför laget i den matchen, och tillika ett bra tag framöver kommer långtidsskadade backen Thomas Johnsen att vara.

- En sak är helt klar. Skulle vi få fler allvarliga skador på backsidan måste vi agera. Därför är det väsentligt att ständigt hålla sig a jour med läget på spelarmarknaden.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.