1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mörrum tog andra raka

Mörrums GoIS följde upp storsegern mot Göteborg senast med en ny triumf i div I - nu mot Gislaved på bortaplan. - Mycket stabilt och bra spel av oss. Hur rättvist som helst, kommenterade Mörrumstränaren Morgan Svensson efter Mörrums seger med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1).
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2007

Mörrumsspelarna har verkligen hittat rätt i sina positioner och grundspelet fungerar allt bättre för laget.

Samtliga lagdelar jobbade intensivt i defensiven och Gislaved förmådde inte skapa mycket målchanser. De få attacker hemmaspelarna fick till avstyrdes ganska enkelt av den sista utposten, målvakten Mikael Heintz.

Mörrum däremot kom betydligt lättare till avslut och det var ganska logiskt när Tobias Carlsson gav Goiset ledningen fyra minuter före periodpausen.

- Vi gör hela tiden rätt avvägningar och ställer om spelet snabbt i rätt lägen, menade Mörrumstränaren.

Styrde och ställde I mittenperioden kopplade Mörrum ett än starkare grepp om händelserna på isen. 13-7 till Mörrum i skottstatistiken berättar att det var blekingarna som hade det mesta och bästa i chansväg. 2-0-målet kom också till slut efter 19,06, när Michael Söderholm satte dit pucken assisterad av Peter Andersson och Fredrik Berglind.

- De två första perioderna tycker jag vi styrde och ställde lite efter behag, ansåg Morgan Svensson.

Dock blev det nerv i matchen igen. Redan efter 2,36 i slutperioden reducerade David Lidholm i Gislaved och för första gången i matchen sviktade Mörrums spel en aning och det blev lite oroligt i leden.

Redde ut stormen Men efter exakt tio minuters spel drygade Peter Andersson ut Mörrums ledning igen och lugnet spred sig åter i laget.

Mot slutet chansspelade hemmalaget för att få till en reducering, bland annat tog man ut målvakten och spelade sex mot fyra. Reduceringen var då hotande nära vid några tillfällen, men Mörrum redde ut stormen och bärgade sin andra raka trepoängare.

- Kollektivt gjorde vi en mycket bra match, berömde Mörrums tränare.

Särskilt framhöll han sin målvakt Mikael Heintz, som spelade mycket stabilt matchen igenom, samt Peter Andersson som drog ett tungt lass och också klev fram i de avgörande lägena.

MATCHFAKTA

Första perioden: 0-1 (16,01) Tobias Carlsson, ass Marcus Niemi.

Utvisningar: Gislaved 2x2 min, Mörrum 3x2 min.

Skott: 7-7.

Andra perioden: 0-2 (19,06) Michael Söderholm, ass Peter Andersson och Fredrik Berglind.

Utvisningar: Gislaved 4x2 min, Mörrum 3x2 min.

Skott: 5-13.

Tredje perioden: 1-2 (2,36) David Lidholm, 1-3 (10,00) Peter Andersson, ass Michael Söderholm.

Utvisningar: Gislaved 2x2 min, Mörrum 3x2 min.

Skott; 10-7, totalt 22-24.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.