1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 25 november 2003

Måndagen var en glädjens dag i Mörrums Hockey.

Anledningen är att Mörrum till slut fått det ansökta serveringstillståndet beviljat.

- Jag är oerhört glad över att kammarrätten gick på vår linje, och gav oss rätt att utöva inslag i vår sponsorverksamhet på samma sätt som våra konkurrenter i hockeyallsvenskan, säger Mikael Norman, sportchef i Mörrums Hockey.

Socialnämnden i Karlshamn gjorde tummen ned. Man beviljade inte Mörrums GoIS/IK serveringstillstånd av vin, öl och starksprit till slutna sällskap i samband med ishockeymatcher på Jössarinken.

Länsrätten följde socialnämndens linje.

Mörrum bestämde sig för att överklaga hos kammarrätten, som nu upphäver, med bifall till överklagandet, länsrättens dom och socialnämndens beslut, dock med viss begränsning vilket ankommer på socialnämnden att utforma och utfärda. Men i praktiken får Mörrum möjlighet att ge gästande samarbetspartners ökad service i den utsträckning som önskas.

- Vi fick det här beskedet sent, men det är bättre sent än aldrig. Jag vill dock betona att vi tar allt avstånd från spritmissbruk. Här handlar det om något annat, nämligen att skapa trevnad under ordnade och gemytliga former.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.