1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Säsongens bottennapp.
Och det såg ut som om Mörrum hade minst ett Vasalopp i benen.
Tungt, segt och orörligt var det då jumbolaget Örebro blev en övermäktig uppgift i hockeyallsvenskan.
7-4 (1-1, 5-1, 1-2) blev hemmalagets segersiffror.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2002

Det tabellmässigt bättre Mörrum kunde och borde ha tagit tre poäng i Toyotahallen, och stärkt tabelläget i den fas av serien då bonuspoängen är drivkraften.

Men motivation slog klass, och en gammal sanning återupprepades.

- Av erfarenhet både som spelare och tränare vet jag att det kommer reaktioner efter tidigare starka insatser. Det är ingen ursäkt, utan mer ett konstaterande, säger besvikne tränaren Lasse Lindgren.

Börjar hitta tempot

Nykomlingen Örebro HC har en längre tid agerat efter parollen "allt att vinna och inget att förlora", och med avsikt att hitta det tempo och det spel som ska kunna leda till ett nytt kontrakt i fortsättningsserien.

- Vi har spelat bra, och har varit nära flera gånger. Skönt när vi äntligen får belöning. Det gör gott på ett sargat självförtroende, säger ÖHC-tränaren Nils-Arne Björk.

Hans hungriga mannar tog initiativet och släppte det aldrig. Ett taggat Örebro visade kämpatakter, vilket var tacksamt då Gojset gav intryck av okoncentration under 60 minuter.

- Allt vi gjorde rätt mot Bofors stämde inte alls den här gången, säger Lasse Lindgren.

Maten var det bästa

- Maten på uppvägen var väl det enda som var okey den här dagen, tillägger han ironiskt.

Siffermässigt kan den första perioden verka bättre än den andra, men sett till vad som uträttades var det ungefär lika dåligt. Skillnaden var i så fall att Mattias Andersson var som en levande vägg under den första akten, och trots allt sämre hjälp skötte han sitt jobb hyggligt även i den andra perioden med undantag av det sjätte målet som var en präktig kalkon.

- Mattias bad själv om att få byta med Jim Andersson inför den tredje perioden, inflikar Lasse Lindgren.

Backar bänkades

I den sista akten gjorde också en del andra förändringar som att backarna Jani Ojala och Simon Skoog bänkades.

- Inte för att dom hade varit sämre än övriga backar, men ibland kan det bli bättre backspel om man ger mer istid åt andra i stället. Fast inte gav det någon skillnad.

Meningen var att Kristofer Andersson skulle ha gå in på en backplats i sista akten, men materialfel gjorde att han fick nöja sig med några enstaka byten.

Ingen i Mörrumsmundering är värd betyget godkänd.

"Pellarna" speglar denna gång snarare att ha tillhört de minst dåliga.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.