1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mörk november för Djurgården

För stockholmare klingar ordet november "grått och regnigt". En dyster månad är det även för Djurgården. 2006 bjöd laget inte publiken på en enda trepoängare. 0­3 mot Mora och det ser mörkt ut även 2007.
Nyheter • Publicerad 3 november 2007

För stockholmare klingar ordet november "grått och regnigt". En dyster månad är det även för Djurgården. 2006 bjöd laget inte publiken på en enda trepoängare. 0­3 mot Mora och det ser mörkt ut även 2007.

Djurgården må vara elitseriens främsta bortalag men hemma fortsätter förlusterna att rada upp sig. 0­3 mot Mora var fjärde för säsongen. Att vara laget som släpper in minst antal mål är visserligen beundransvärt men tre mål i baken räcker ju om man dessutom är ett av lagen som producerar minst framåt.

- Målen saknas, konstaterade Fredrik Bremberg när TT bad honom analysera Djurgårdens spel.

- De får ett lätt första mål, vi blir lite ängsliga och de backar hem. Jag tycker vi har mycket chanser i början men vi måste våga mer och hålla i pucken.

1­0-målet genom Tomas Harant kom redan efter en och en halv minut bakom en skymd Daniel Larsson. 2­0 sköt Yared Hagos in i power play, den satt mellan benskydden med fri sikt, med sju och en halv minut kvar att spela och 3­0 kom i tom kasse i slutminuterna när Djurgården jagade för kvittering.

Moras tränare Pär Djoos var mycket nöjd med sitt lags insats.

- Vi har släppt in mycket mål första fem, sju men i dag får vi ettan. Dessutom reder vi ut en massa box play i första perioden och så gör vi en riktigt bra andra och avgör i tredje.

Hans dito i Djurgården var allt annat än nöjd.

- Känns som om vi är på semester i början, vi utnyttjar inte power play vi får. Nej, det var inte så mycket som var bra, sade Hans Särkijärvi.

November 2006 och Djurgården saknade spelare och spelarna var tröttkörda. Situationen är liknande nu. Flertalet spelare saknas såsom Dick Axelsson och Pär Bäcker. Särkijärvi konstaterade att det är tungt att spela med ett halvt juniorlag. Prisade Bremberg gjorde han dock.

- Han kom loss ovanligt mycket. Tycker han gör en riktigt bra match.

Även forwarden själv tyckte att det hade lossnat, att han skapade mycket men hyllade samtidigt unga kedjekamraterna Carl Gustafsson och Patric Hörnqvist. Hela lagets insats då?

- Vi har svårt att föra matcherna. Vi måste ha lite fantasi när lagen vi möter spelar så tätt bakåt.

Hemmaspelet var stundtals väldigt ostrukturerat och det blev grinigt på isen. Med ett par minuter kvar av första perioden jublade publiken på Hovet åt Ossi Väänänens tackling på Harant, som gjorde att det sjöng i plexiglaset, men domaren Robert Lahti tyckte finländaren gick för hårt åt målskyttens huvud och dömde matchstraff.

Särkijärvi konstaterade efter matchen att det inte var ett avbräck som ett Djurgården i november behövde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.