1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Modo "bestals på straff"

Andreas Molinder drogs ned av Sanny Lindström i tredje perioden. Solklar straff enligt Modo-tränaren Harald Lückner, men det blev bara utvisning för Timråbacken. Timrå vann matchen med 2-1./TT
Nyheter • Publicerad 20 november 2007

Andreas Molinder var på väg bli fri med Timråmålvakten Johan Backlund när han drogs ned av Sanny Lindström.

Där missade Modo chansen att i slutperioden fixa en poäng i det prestigeladdade derbyt som Timrå vann med 2-1.

Straffsituationen var det stora diskussionsämnet när 6 000 åskådare lämnade arenan, som var fullsatt för första gången efter den senaste utbyggnaden.

Det prestigeladdade länsderbyt blev aldrig så hett och nervigt som fjolårets intensiva slutspelskamper mellan de båda lagen. Men det bjöds på högklassig hockeyunderhållning av två lag som bjöd på en teknisk och fartfylld ishockey.

Modomålvakten Karol Krizan svarade för ett enda litet misstag - det blev matchavgörande. Modomålvakten gjorde en utflykt från målområdet för att fånga upp en djupledspuck. Men pucken smet förbi Krizan och ner bakom målet där den fångades upp av Anton Axelsson som skickade fram en perfekt passning till landslagsforwarden Johan Andersson som satte 2-1-pucken i nät.

I ett skadedrabbat Modo - bland andra SM-hjältarna Mattias Timander och Niklas Sundström - fick flera unga spelare chansen. Men det var några ärrade veteraner som lyfte Modo denna kväll. Backen Per Hållberg var helt felfri i sitt agerande och vapenbröderna Andreas Salomonsson och Per Svartvadet var hela tiden ett stort orosmoment för Timrå-försvaret.

Timrå fick en skön revansch för överhalningen i lördags i Karlstad - 1-7 mot Färjestad.

Timråtränaren Challe Berglund var mest nöjd med försvarsspelet framför den duktige målvakten Johan Backlund. Speciellt i slutminuterna när Modo tryckte på för att få till en kvittering offrade sig Johan Andersson och hans kamrater helhjärtat i kampen för att freda målet.

Timrås förstakedja var än en gång vägvinnande med Riku Hahl som härförare tillsammans med Jonathan Hedström och Timo Pärssinen.

Pärssinen hade chansen att punktera matchen då han blev helt frispelad i den tredje minuten i slutperioden efter matchens vackraste anfall där Hahl och Hedström svarat för förarbetet. Pärssinen lyckades dock med konststycket att pricka stolpen när hela målet var öppet bakom en helt överspelad Karol Krizan.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.