1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mjällby värvar MFF-försvarare?

Jasmin Sudic. Kan det vara mittbacken som ska ersätta flyktade Juan Robledo och Patrik Rosengren, som lagt fotbollsskorna på hyllan.
– Vi vill ha in två försvarsspelare och för tillfället jobbar vi med fem-sex namn, Sudic är ett av dem, säger Mjällby AIF:s klubbchef Jörgen Martinsson.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013
Mjällby nästa ? Jasmin Sudic kan vara Rosengrens och Robledos ersättare.
Mjällby nästa ? Jasmin Sudic kan vara Rosengrens och Robledos ersättare.Foto: Pernilla Wahlman

Jesper Westerberg lämnade Mjällby för spel i norska Lilleström. Som Blekingesport tidigare skrivit har Westerberg och Mjällby pratat om ett nytt samarbete, då Westerberg inte fått så mycket speltid i klubben han har två år kvar på sitt kontrakt hos.

Jasmin Sudic är ett framtidsnamn. Hans utveckling har bromsats av skador, bland annat två korsbandsskador. Men i fjol var han tillbaka men hade då svårt att ta en ordinarie plats och peta spelare som Pontus Jansson och Filip Helander på en mittbacksplats i Malmö FF.

Sudic jagar framförallt speltid, detta har han meddelat Malmös klubbledning.

– Jag kan mycket väl bli kvar i Malmö, men då måste jag veta att jag får konkurrera om en mittbacksplats på lika villkor. Snacket om mina skador får vi lägga bakom oss nu, säger Sudic.

Han gillar Mjällby AIF, som han ser som en stabil klubb som alltid spelar bra mot Malmö FF.

Mjällbys sportchef Andersson-Borstam träffade Robin Cederberg och William Leandersson i veckan. Duon finns fortfarande med i Mjällbys tankar inför säsongen 2013.

– "Wille" kör individuell rehabträning och Robin kör igång kollektivt med oss på måndag, säger Andersson-Borstam.

Både Andersson-Borstam och klubbchef Martinsson har bra koll på Jasmin Sudic.

– En spännande spelare, snabb och modern i sin spelstil, säger Martinsson.

Det finns i dagsläget inga planer på att Sudic ska provträna med Mjällbvy AIF när den kollektiva träningen återupptas på måndag efter jul- och nyårsledighet.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.