1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mjällby tvingas till Norrland för cupspel

Andra omgången av svenska cupen är lottad.
För Mjällby blir det en match som väcker blandade känslor.
IFK Luleå, hemmahörande i norrtvåan, på bortaplan den 1 maj.
Nyheter • Publicerad 16 april 2003

- Ett lag på lite närmare håll kunde vi väl ha kunnat önska oss, men vi får se möjligheter och inte svårigheter, och försöka ta oss vidare och få en attraktiv motståndare i nästa omgång, säger tränaren Sören Cratz.

Umeå har Mjällby besökt vid ett par tillfällen då det handlade om superettanfotboll. Och Östersund i cupsammanhang, vilket skedde i slutet av 1970-talet.

Men så långt upp som till Luleå i Norrbotten har Mjällby aldrig åkt för att spela en borta-match i fotboll.

Blir dyrbart

- Det här med fri lottning tycker jag inte är så bra i de första omgångarna. På många sätt hade det väl blivit bättre om man hade tänkt lite mer regionalt, säger Mikael Södergren, ordförande i Mjällby, väl medveten om att Luleå-fighten blir en dyrbar historia.

De cirka 150 milen till Norrbottensmetropolen tarvar naturligtvis flygresa.

- Kanske kan vi om allt vill sig väl få en matchtid som gör att vi slipper övernattning, förutsatt att flygtiderna är tillräckligt omfattande en sådan dag som den 1 maj, funderar Sören Cratz.

Klubbar som Oxelösund, vilka möter regerande svenska cupmästarna Djurgården, och Friska Viljor som möter IFK Göteborg, och Husqvarna som möter Malmö FF, i samtliga nämnda fall på hemmaplan, har dragit vinstlotter till skillnad av Mjällby som väl rent ut sagt dragit en nitlott.

- Vi är lottade i egenskap av superettanlag, och får se det positiva i att möta ett lag där vi har goda chanser att gå vidare, säger Sören Cratz.

- I förlängningen kan det ge oss en attraktiv motståndare om allt går oss väl.

Det kan också nämnas att Mjällby i fjol cupspelade och vann mot Gamla Uppsala på bortaplan för att i matchen efter bli utslaget av Ängelholm på Strandvallen.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.