1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mjällby träffar Zavadil

Mjällby AIF kommer att träffa tjecken Pavel Zavadil innan den här veckans slut.
Syftet är att förhandla med mittfältaren om fortsatt spel i klubben. Om förhandlingarna spricker väntar en resa till Tjeckien för att hitta en ersättare.
Nyheter • Publicerad 17 november 2005

Det senaste i den omskrivna "Zavadil-affären" är att Mjällby AIF har bokat in ett möte för förhandling med den 27-årige tjecken. Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren säger att mötet är tänkt att äga rum någon gång den här veckan.

-Det är vår förhoppning att så blir fallet. Skulle det ändå inte lösa sig med Zavadil kommer vi omgående att börja leta efter en annan innermittfältare som kan tänkas hålla samma höga klass. Det får gärna bli en ny tjeck eftersom det fungerade så bra den här gången, säger Bogren.

Klubbdirektören berättar också att Mjällby AIF faktiskt planerade att åka på "studieresa" till Tjeckien redan den här veckan.

-Men vi fick skjuta upp det. Det är ju landskamp där den här veckan och därför finns det inga andra matcher att titta på. Det är mycket möjligt att vi åker dit nästa vecka i stället.

När det gäller målvakten Dusan Melichareks eventuella framtid i Mjällby är läget det att klubben går och väntar på ett besked från burväktaren.

-Det pågår förhandlingar, men till skillnad från Zavadil har vi inget möte inbokat med Melicharek, säger Göran Bogren.

En annan målvakt som har nämnts som aktuell för Mjällby är Christian Fegler. I det fallet har Bogren inget konkret att komma med i dagsläget. Han utesluter emellertid inte möjligheten att få se både Melicharek och Fegler i Mjällbytröjan 2006.

-Det vet man aldrig. Det vi i första hand tittar efter just nu är en målvakt och en innermittfältare.

Letar inte kantspelare

Brassen Marcelo Sarvas och tjecken Lukas Rohovsky ligger långt ner på föreningens prioriteringslista när det gäller en plats i nästa års lag.

-I båda fallen handlar om kantspelare och sådana finns det redan gott om i truppen, säger Bogren

I övrigt meddelar Göran Bogren att det ska slutförhandlas med två spelare från 2005 års trupp, Jonas Andersson och Thomas Westergren.

- Vi är inte överens med Jonas ännu, men det är bara några smådetaljer som återstår.

Däremot ställer sig Mjällbyledningen tveksam till att ge mittbacken Thomas Westergren ett nytt kontrakt.

-Vi ska ta ett snack med Westergren, men vi är tveksamma till honom.

Erbjuds inte kontrakt

Om Westergren inte får förnyat kontrakt gör han sällskap med målvakten Ola Wendel och forwarden Ola Holgersson ut ur föreningen. De två sistnämnda har inte erbjudits en fortsättning.

Ett kontraktsförslag har däremot mittfältaren Alexander Malmström fått. 20-åringen accepterade och skrev i dagarna på ett nytt tvåårskontrakt.

Andra spelare som har varit föremål för Mjällbys uppvaktning är mittbacken Markus Senften, Ljungskile och IFK Hässleholms mittfältare, Johan Persson.

-Vi har haft förhandlingar med Senften, men vi ligger långt ifrån varandra just nu. Det gör man å andra sidan alltid i ett inledningsskede, säger Göran Bogren.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.