1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 14 juni 2004

Mjällbys tränare Sören Cratz har många goda sidor. En av de bästa är att han aldrig kommer med några krystade förklaringar efter en förlust.

Efter gårdagens derbyförlust erkände han rakt av:

- Motivation slår alltid klass - om det nu verkligen är så att vi står för klass. Men jag utgår från tabellplaceringarna.

Cratz var besviken på många av sina spelare och det var inte speciellt svårt att förstå honom. När Kaif-spelarna verkade "taggade" upp över öronen såg Maif-spelarna mer än lovligt tama ut. De en-mot-en-situationer som en spelare från Mjällby kom ur med bollen under kontroll kunde räknas på ena handens tumme.

"Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor" och snälla fotbollsspelare vinner inga derbymatcher.

n n n

Mjällbys spel den senaste veckan kan betecknas som en resa från himmel till helvete. Lika bra som det såg ut mot Kristianstad i tisdags lika illa var det mot Kaif. Cratz tror att en del spelare har svårt att bära framgång. I så fall - välkomna tillbaka ner på jorden!

Östblekingarna behöver inte be om ursäkt för att de spräckte Mjällbys svit på sex matcher utan förlust. Deras aggressivitet och vilja tycktes chocka hemmaspelarna som hellre steg undan än tog upp kampen.

n n n

Någon turlig Kaif-seger var det inte. Utöver målen hade Karlskrona fem riktigt heta chanser. Mjällby hade två.

Det som möjligtvis kunnat ge matchen en annan bild hade varit om Fredrik Olsson vid ställningen 0-0 lyckats överlista Rickard Fransson. I en match av den här karaktären är ofta första målet väldigt avgörande och Franssons benparad kan därför anses lika viktig som Söderboms kvicka skarv som gav 0-1.

n n n

Spelmässigt var det ingen höjdartillställning som de 1 828 åskådarna kring ett soligt Strandvallen fick sig till livs. Men det fanns något sevärt.

- Planen hade en klasspelare - Karlskronas "brasse", erkände Sören Cratz.

Marcelo är bra och speciellt under första halvlek visade han sina goda offensiva sidor. Det bästa med Marcelo är dock att han jobbar lika intensivt i det defensiva arbetet.

Han, och hela Kaifs mittfält, jagade livet ur motståndarna, stoppade uppspel, vann bollar, stoppade uppspel igen och vann tillbaka bollen.

Mjällby hade inte någon spelare som svarade för ett lika uppoffrande arbete. Där ligger väl orsaken till att derbyt slutade som det gjorde.

n n n

Mjällby tappade mark till Ängelholm som nu leder div II-serien med fyra poängs marginal.

Kaif är plötsligt femma i tabellen med samma poäng som trean Hässleholm, men notera också att det bara är tre poäng ner till jumbon Lund. En märklig serie som så här långt inte ger möjlighet till något andrum.

n n n

Tydligen finns det få "säkra" matcher i den div II-serien, men att allt kan hända visade väl EM-premiären i lördags. Greklands seger över Portugal försatte hela värdlandet i chocktillstånd.

Och i kväll är det dags!

Sverige-Bulgarien.

Olof Mellberg spelar tydligen och det tackar vi för. Enligt förhandsspekulationerna blir det dock ingen Christian Wilhelmsson från start och det var inte lika roligt. Med svensk grundlighet och disciplin kan vi överleva gruppspelet. Med mer kreativitet och "släpp lirarna loss" kan det gå ännu bättre.

Mitt tips: 2-1-seger mot Bulgarien, Sverige går till semifinal om Lars-Tommy vågar, men Italien vinner EM.

n n n

För övrigt anser jag att Blekingefyran i fotboll inte bör innehålla fler än tolv lag!

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.