1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mjällby överklagar

Mjällby AIF kommer att överklaga Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnds beslut om att den avbrutna matchen Djurgården–Mjällby ska återupptas.
Nyheter • Publicerad 17 april 2013

Det var måndagen den 8 april som den allsvenska fotbollsmatchen Djurgården–Mjällby avbröts efter 37 minuters spel. Mjällby hade då precis tagit ledningen och när Mjällbyspelarna firade fullträffen kastade Djurgårdsfans in saker mot plan och ett päron träffade Gbenga Arokoyo.

Bland det inkastade fanns dock betydligt värre saker än frukt. På tv-bilderna syns såväl ölflaskor som ölburkar och mynt vina genom luften. Definitivt saker som är värre att träffas av än ett päron.

– Det har fokuserats för mycket på päronet, tycker Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade i fredags att matchen ska fortsätta och återupptas därmed från den 38:e spelminuten med Mjällby i 0–1-ledning. Djurgården måste dessutom böta 15 000 kronor.

På onsdagskvällen hade Mjällby styrelsemöte och på detta beslutades att lämna in en överklagan till besvärsnämnden.

– Det finns oklarheter i disciplinnämndens beslut. Vilka dessa är kommer vi att precisera i vårt överklagande och vi har en vecka på oss att komma in med skrivelsen, säger Jörgen Martinsson.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.