1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mjällby AIF säljer klubbstugan

Mjällby AIF säljer sin klubbstuga till Säljfast AB, ägt av styrelseledamoten Frank Arnesson, för två miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 13 juli 2014
Foto: 

– Vi gör det för att stärka likviditeten genom att amortera en miljon på ett banklån och dels för att förbättra det ekonomiska resultatet och därmed balansräkningen, säger klubbchefen Jörgen Martinsson.

Det är det ekonomiska katastrofåret 2012 som fortfarande förföljer Mjällby AIF.

2012 gjorde Mjällby AIF ett minusresultat på 2,6 miljoner kronor och det raderade ut det egna kapitalet och gjorde dessutom att Mjällby riskerade elitlicensen för 2015.

Redan i vintras diskuterade styrelsen en försäljning av klubbstugan för att klara elitlicensen, men ett villkorat kapitaltillskott från styrelsemedlemmar på drygt 400 000 kronor gjorde att Mjällby AIF kunde visa ett ekonomiskt plusresultat för 2013.

Mjällby AIF lade en budget för 2014 som skulle ge ett plus på cirka 1,5 miljoner, men 2014 har varit tufft både sportsligt och ekonomiskt. Bland annat kom den sena värvningen av Lucas Grill.

– Vi har en ansträngd ekonomi. Den var ansträngd redan från början eftersom vi gick in i säsongen med bara några tusenlappar i eget kapital. Om ekonomin varit blomstrande hade vi aldrig behövt sälja klubbstugan, säger Martinsson.

Den 30 juni blev affären mellan Mjällby AIF och Frank Arnesson klar.

Mjällby AIF säljer klubbstugan för två miljoner kronor. Mjällby AIF betalar en marknadsmässig hyra, men det finns också en återköpsklausul som säger att Mjällby AIF, när föreningen så önskar, kan köpa tillbaka klubbstugan för samma pris.

Vad har Frank Arnesson för planer med klubbstugan?

– Det är ju ingen affärsidé att äga en klubbstuga. Frank gör detta därför att han har ett stort Mjällbyhjärta, säger Martinsson.

Klubbstugan har sedan länge varit upptagen som en tillgång på en halv miljon kronor.

Genom försäljningen får Mjällby AIF 1,5 miljoner kronor mer i balansräkningen och stärker det egna kapitalet med 1,5 miljoner kronor.

Tillsammans med BK Häckens försäljning av Moestafa El Kabir till Al Ahli, där Mjällby AIF hade en vidareförsäljningsklausul, har Mjällby AIF den här veckan fått in två miljoner kronor eftersom även Mjällby Support AB har del av El Kabir-försäljningen.

Connie Nilsson

Johan Nordström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.