1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mittback till Sölvesborgs GIF

Ett par pusselbitar saknas innan truppen är klar. Annars ser det positivt ut för Sölvesborgs GIF, som i veckan gjorde klart med mittbacken Andreas Johansson från Bromölla.
– En riktig ledargestalt, säger Sölvesborgs tränare Gustav Svensson.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2013

23–årige mittbacken Andreas Johansson, senast i Bromölla, är klar för Sölvesborgs GIF.

– Han har bland annat spelat i Mjällby och Kristianstads FF. Andreas är en riktigt bra mittback och är vass på huvudet. En riktig ledargestalt, säger Sölvesborgs tränare Gustav Svensson som tillsammans med sin tränarkollega Pierre Johansson drog i gång försäsongsträningen i måndags.

– Vi har kommit i gång väldigt bra. Vi har kört fyra pass och har haft upptaktsmöte den här veckan, säger Gustav Svensson.

Ser man till spelarsidan har klubben tappat ett par tunga pjäser i form av Niklas Nordgren (tränare, Näsby), Alexander Malmström (flytt Malmö) och målvakten Krenan Ejupi (flytt Tyskland).

Men klubben har inte legat på latsidan.

Klubben har fått in ett par intressanta nyförvärv. Tidigare Mjällby– och Österspelaren Johan Svensson är den mest namnkunniga.

Andra nyförvärv till SGIF är mittfältarna Sandro Nalic (VMA), Julian Grozdanovski (Kristianstads FF) och Robert Vrabac (Jämshög). Dessutom har klubben lånat in målvakten André Andersson från Mjällbys tipselitlag.

– Jag är nöjd med det vi har fått in. Men det saknas ett par pusselbitar innan truppen är spikad. Vi vill ha in en i varje lagdel, säger Gustav Svensson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.