1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Minoritets-VM i fotboll i Gällivare

Gällivare blir spelort för Viva World cup, den internationella fotbollsturneringen för minoriteter, i juli nästa år. I turneringen ingår lag med bland annat samer och basker.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

Gällivare blir spelort för Viva World cup, den internationella fotbollsturneringen för minoriteter, nästa år. Turneringen spelas 7-13 juli.

- Öppningsmatchen kommer att gå i midnattssol med avspark och slutsignal på olika sidor av dygnet, berättar Håkan Kuorak, ansvarig för turneringen, för TT.

I turneringen ingår lag med samer, basker och andra befolkningsminoriteter. Första Viva World cup spelades i franska Hyeres förra året med Sápmi (Sameland) som vinnare.

Den samiska riksorganisationen Same Ätnams ordförande Lars-Nila Lasko är glad över att man fått arrangemanget.

"Detta är ett stort steg för världens minoriteter att samlas i Sameområdet och i Gällivare. Säga vad man vill men idrotten går över alla gränser", säger han i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.