1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2003

HÄSSLEHOLM

Den som tippar stryktips och har lite tur kan vinna en superweekend med fotboll i tre länder på tre dagar.

Jag har haft min egen superweekend. En lågbudgetvariant, inga utlandsresor förstås, men väl tre matcher i tre landskap på tre dagar!

Troja-Mörrum, ishockeyallsvenskan, i Smålands i fredags kväll.

Mjällby-Laholm, fotbollstvåan, i Blekinge i lördags.

IFK Hässleholm-Karlskrona, fotbollstvåan, i Skåne som avslutande söndagsjobb.

Superweekenden blev ingen höjdare precis. Nio Blekingepoäng på spel, men inte något att skriva hem om . . .

n n n

Inledningen i fredags var usel och avslutning i går var usel - och det som hände på Strandvallen var inte speciellt upplyftande.

Mörrum går en tuff ishockeysäsong tillmötes. Det är de flesta inblandade medvetna om. Risken är att hela hösten blir en lång transportsträcka och att laget förhoppningsvis vaknar till liv när fortsättningsserien börjar efter nyår. Det är ju också först då som den allsvenska platsen sätts på spel.

Det kräver en uthållig publik och trogna supporters!

n n n

Efter flera starka matcher i följd svarade Karlskrona AIF för ett riktigt bottennapp när ett sådant var som minst välkommet. Ingenting fungerade i matchen mot IFK Hässleholm, och jag menar verkligen ingenting.

Nu krävs det inte bara en rejäl uppryckning från KAIF:s sida utan också "bra" resultat i andra matcher om kvalspel - och i värsta fall nedflyttning - ska undvikas.

KAIF parkerar på kvalplats tack vare bättre målskillnad än Ystad. Eftersom Ystad avslutar borta mot Ängelholm borde kvalplatsen kännas ganska säker. Seger mot Bunkeflo kan föra upp KAIF på säker mark, men då krävs att antingen Lund (möter Kristianstad borta) eller Hässleholm (möter Laholm borta) förlorar.

n n n

Höjdpunkten på helgen var tänkt att upplevas i Hällevik i lördags. Jag trodde i förväg att 0-0 var ett ganska realistiskt resultat i matchen Lund-Ängelholm, och det skulle ge Mjällby chansen att i praktiken säkra seriesegern.

Så tänkte jag och så tänkte nog de flesta av de 1 511 som kantade Strandvallen - men vad tänkte Mjällbyspelarna på?

Många av spelarna verkade handlingsförlamade. Att en eller annan av unghästarna tar ett felsteg när de spelar sin mest betydelsefulla match i karriären kanske inte är så konstigt. Men, när rutinerade hingstar inte fattar galoppen blir jag betänksam.

Sören Cratz skrädde inte med orden efter matchen och det är bara att hålla med Mjällbytränaren; med det här spelet har inte MAIF något att hämta i kvalet till superettan!

n n n

En enda spelare vill jag höja till skyarna efter matchen i lördags, lagkaptenen och mittfältaren Peter Hiir-Salakka. Någon gång i början av säsongen sa Sören Cratz att han gärna hade haft en Simon Sjöfors på varje plats i laget. I lördags tror jag att han istället hade valt att klona Hiir-Salakka.

Mjällbys lagkapten bar ensam upp hela mittfältet, visade den löpvilja och offervilja som många andra tydligen glömt i omklädningsrummet. Det är den typen av insatser som krävs när en serie ska avgöras!

Och som måste plockas fram på när avgörandet är definitivt. Efter den omgången kommer inga fler chanser.

Visst, Mjällby kan hoppas på en hjälpande hand från Ystad, men smartast är förstås att själva avgöra och visa sig värda kvalplatsen utan andras inblandning.

n n n

Vinner Mjällby med 1-0 borta mot Högaborg måste Ängelholm göra 7-0 mot Ystad.

Det var vad Mjällby vann med hemma mot Ystad, så ta inget för givet.

Fast Ystad har förstås något att spela för - nytt kontrakt - medan Högaborg har sitt på det torra.

Om det nu skulle spela någon roll. Det verkar som om alla lag gör sitt yppersta mot just Mjällby. Att betvinga favoriten tillhör idrottens höjdpunkter.

Laholm gjorde det i lördags och Högaborg är säkert ute efter en liknande skalp.

Så ta inget för givet . . .

. . . men att hoppas är förstås tillåtet!

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.