1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Martinas sista pass med gänget

Efter sex säsongers spel i IF Trion känner nu Martina Gustavsson att det får vara nog. Hon kom till Trion inför säsongen 1997 från Emmaboda IS. På torsdagskvällen gjorde hon sin sista träning med laget från Spjutsbygd.
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2003

- Men jag ska ändå avsluta min karriär i Trion med att försöka föra laget till en ny seger i den traditionella innecupen i Emmaboda den här helgen.

Martina Gustavsson har varit inneturneringens stora stjärna med totalt 95 mål under åren.

Trion har dominerat cupen under det senaste decenniet. På elva säsonger har laget vunnit cupfinalen nio gånger, en gång har andralaget Spjutsbygd vunnit finalen över Trion och så har det blivit ytterligare en finalförlust. Den här gången kan det bli betydligt tuffare mot bl a Öster, vilka också ramlade ur allsvenskan den här säsongen.

Stephan Åkerström, ny sportchef i Trion har inte givit upp hoppet om att det ska gå att övertala Martina Gustavsson ytterligare en säsong.

- Nej, nu är det slutspelat. Jag har haft mycket problem med skador under åren och behöver vila kroppen, förklarar Martina Gustavsson.

Rykten gör gällande att hon ska träna Emmaboda i fortsättningen. Men det dementerar hon.

Stephan Åkerström är inte heller helt säker på om hans sambo, Lina Svensson, kommer att börja om igen.

- Självklart vore det en förstärkning, men hon har inte bestämt sig.

Han har dock goda förhoppningar att kunna få ihop ett slagkraftigt lag. Snabbt fick han klart med Torbjörn Martinsson som ny tränare.

- Men nu behöver vi en assisterande tränare eftersom Kenneth Philipsson slutar.

Han har redan fått nej från Roger Jonasson.

Det handlar också om att förstärka laget.

- Vi kommer att tala med spelare från olika klubbar. Ex-allsvenska Öster har ju en del som vi är intresserade av och de tänker jag ta kontakt med.

Målvaktsfrågan är också akut.

I fjol jagade man länge en målvakt. Inte förrän säsongen hade börjat fick man låna Hedvig Lindahl och därefter Jenny Olsson, båda Malmö FF.

- Jenny är ett klart alternativ, men det beror på hur målvaktssituationen är i Malmö, säger Stephan Åkerström.

Charlotte Karlsson i Kristianstad/Wä är ett annat alternativ.

Serieindelningen för Trion ser f ö ut så här: Astrio, Dalsjöfors, Falköping, Holmalund, Husie, Jitex, Kristianstad/Wä, QBIK, Staffans-torp, Trion, Zenith, Öster.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.