1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Markus revansch

Det var kanske inte matchens räddning.
Men den räddade segern.
Jens Olanders enhandsparad med 20 sekunder kvar gav 22-21 (9-12) till Hästö IF mot Hallby i handbollens allsvenska.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2006

(BLT:s utsände)

-Jag hann reagera den här gången. Annars hade han ju en jäkla bössa, säger Olander.

Tom Wiksten blev en obehaglig överraskning för Hästö. Hallbys vänsternia fick gång på gång fritt spelrum - och skjuta kunde han.

Han och ex-proffset Johan Pettersson höll på att sänka Hästö, men karlskronagänget kom i gång i den andra halvleken.

Framförallt kom Markus Sandström igång. Fem mål, åtta totalt, var en skön revansch efter ett par veckors svacka.

-De tre senaste omgångarna har jag inte varit bra. Men jag har haft problem med axeln, en inflammation i muskelfästet. I dag kändes det bättre, säger Sandström.

Hästö åt upp Hallbys tremålsledning och sedan följdes lagen åt fram till 17-17.

-Underläget i paus berodde bara på oss själva, vi slarvade och missade för mycket. Jag tycker vi hade grepp om matchen hela tiden och i andra fick vi hål på deras målvakt. Som jag ser det var det bara en tidsfråga, säger tränaren Pierre Thorsson som bland annat fick se Hästö missa tre av fem straffar.

Dramatiska slutminuter

Slutminuterna blev dramatiska. Ola Karlsson stänkare i krysset betydde 22-21 med två minuter kvar, med en minut kvar missade Markus Sandström.

-Ett skitskott. Mitt i målet, ler han.

Med 20 sekunder kvar kom så avgörandet när Olander parerade Tom Wikstens skott med vänsterhanden.

-Han var lite trängd och fick inte till någon maximal satsning. Jag hade inga problem att hinna med, säger Jens Olander.

Sen höll Hästö bara bollen.

-En jäkligt viktig seger. Nu har vi fått en glapp ner till femman i tabellen och vi vet vilken halva av serien vi hör hemma på, fortsätter Olander.

Hallby, obesegrat hela säsongen på hemmaplan, levde såklart mycket på Johan Pettersson. Och det är tveklöst en skön handbollslirare. Han skojade med Jens Olander vid Hallbys första straff och bjöd även på en sanslös inspelning till linjen.

-Jag tycker ändå vi hade ganska bra koll på honom. Då blev jag mer överraskad av Wiksten, säger Pierre Thorsson.

I nuläget har Hästö fyra poäng ner till femteplatsen. En skön marginal att ha med sig inför det kommande dubbelmötet mot IFK Malmö.

Markus Sandström var viktig för Hästö i går. När Hallby koncentrerade sig bevakning på Christoffer Sevestedt var det Sandströms skott som visade vägen.

Jens Olander tog sig ordentligt i andra halvlek. Inte minst stängde han på Hallbys försök från kanterna.

-Försvaret var bra hela matchen. Det var anfallsmässigt det klickade, vi hade inte den rätta kylan i första halvlek, säger Hästös lagkapten.

Plus också till kämpen Mirsad Pecikoza som vågade fortsätta spela tufft trots två utvisningar i andra halvlek, och till Ola Karlsson - kylig i läget när det började dra ihop sig.

Målen, Hallby: Johan Pettersson 7 (2), Tom Wiksten 7, Anders Hedman 5, Alexander Åkerberg 2 (1).

Hästö: Markus Sandström 8, Ola Karlsson 4 (1), Christoffer Sevestedt 4 (1), Magnus Nilsson 3, Mirsad Pecikoza 2, Daniel Hofflander.

Utvisningar: Hallby 4x2 min, Hästö 6x2 min.

Domare: Rikard Canbro, Hönö, Mikael Claesson, Eksjö.

Publik: 554.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.