1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Måltorkan över för Södertälje

Dragan Umicevic kom hem igen och Södertälje hittade nätet. -Det var skönt att vara tillbaka, och det var lätt att spela med de här killarna, sade Umicevic som gjorde två mål i 7­­2-segern mot Frölunda.
Nyheter • Publicerad 3 november 2007

Dragan Umicevic kom hem igen och Södertälje hittade målet.

- Det var skönt att vara tillbaka, och det var lätt att spela med de här killarna, sade Umicevic som gjorde två mål i 7­­2-segern mot Frölunda.

Södertälje gjorde fler mål på elva minuter i tredje perioden mot Frölunda än vad laget har gjort sammanlagt i de senaste fem hemmamatcherna. Samtidigt som allt klaffade för bottenlaget Södertälje, gick allt emot Frölunda.

- Vi var revanschsugna, men åkte dit på två lobbmål. Det första och det fjärde målet var billiga och knäckte oss, sade Frölundatränaren Per Bäckman efteråt.

Dragan Umicevic, som nu fick spela tillsammans med nyblivne landslagsmannen Linus Videll (två mål och två assist) höll med om att hans lag också hade tur mitt i allt det fina spelet.

- Det är klart att de blev knäckta när Linus puck singlade in till 4­2. Sedan var det ganska enkelt att göra fler på slutet. Vad jag förstått har Södertälje haft en del oflyt, så det var väl dags att få lite tur.

Efter massor av missade målchanser och en hel del otur kom plötsligt turen till Södertälje med Dragan Umicevic återkomst.

Efter det första målet av Dragan Umicevic, som har spelat en säsong i Djurgården och någon månad med ryska CSKA Moskva, och sedan två snabba mål av Linus Klasen hade hemmalaget 3­1 drygt tio minuter in i första perioden.

1­0 kom i tredje minuten. Den nyblivne landslagsmannen Linus Videll såg till att nykomlingen Dragan Umicevic fick pucken djupt ner till höger och Dragan chansade med ett högt skott mot skymde Ari Ahonen.

- Jag såg faktiskt att det fanns en lucka och när Linus skymde målvakten trodde jag nog på att den skulle gå in, sade Dragan och skrattade.

Han var glad, lite trött, men framför allt nöjd med att vara tillbaka efter sex veckors vila på grund av en axelskada.

Mitt i SSK:s målorgie kontrade Frölundas Magnus Kahnberg in 2­1. Södertälje gjorde dock 3-­1 direkt, Linus Klasen igen, nu på en styrning.

I andra perioden var Frölunda på gång och nära att kvittera innan Södertälje exploderade på nytt i tredje.

Linus Videll sköt lite turligt 4­2 och spelade sedan mästerligt fram Dragan Umicevic till 5­2. Videll avslutade målskyttet när han slog in 7­2 med en man mindre på banan.

SSK:s tränare Leif Strömberg var ödmjuk när lyckan återvände:

- Nu fick vi tillbaka tre stora, starka spelare och då får vi mer energi och blir mer komplett som lag. Att få in Dragan Umicevic i laget betyder mycket. Han är inte helt i form, men är ett kreativt hot hela tiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.