1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Ronneby BK, Mörrum och Halasjö har mycket att tacka Pierre Nilsson för. På onsdagen såg han, med tre mål, till att Ronneby kunde besegra Bankeryd i div III-kvalet i fotboll med 5-1 (2-1). Därmed blev det totalt sju fullträffar i de tre kvalmatcherna.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2002

- Det känns fantastiskt skönt att vi klarade av det, sa han blygsamt.

Det såg annars allt annat än roligt ut fram till mitten av den andra halvleken. Bankeryd chockstartade med mål redan efter knappa 30 sekunder. Hemmaförsvaret var helt "ute och reste" i matchöppningen när Bankeryds Magnus Herngren kom fri och gjorde 0-1.

- Det var en kalldusch. Men vi visade att en stark moral kan vända på det mesta, tyckte Ronnebys tränare Mats Carlsson som gjorde sin sista match med laget.

Men det var mycket som behövde rättas till i Ronneby. Försvaret hade märkbart svårt att få stopp på Bankeryds båda toppar, och framåt blev det mest långbollar som hamnade hos fel adress.

Asarum orkade inte

Men en snabb djupledsboll till Pierre Nilsson efter en halvtimme började rätta till det hela. Pierre ordnade till kvitteringen.

- Men samtidigt såg det ju inte så roligt ut i Asarum. Vi spelare hade väl inte full koll på matchtavlan, men vi fick ju veta att Asarum inte orkade hålla emot Tollarp, berättade Pierre Nilsson.

Därför kom Ola Otfors 2-1-mål precis före paussignalen som en befrielse.

I takt med att Tollarp fortsatte att rulla in mål i Asarum så såg det mörkare ut för Ronneby. Men så slog Pierre Nilsson till igen och det två gånger inom loppet av två minuter. Först rullade han in en passning från Pär Ekström och så ett fint skott efter en ny genomskärare.

- Det var skönt att vi fick dessa båda mål, menade Mats Carlsson.

Det blev dock lite nervöst när Alexander Berg fick sin andra varning och fick lämna planen. Ronneby spelade dock på säkerhet samtidigt som Bankeryd tappade viljan.

RBK-målvakten, Henrik Ingvarsson, hade perioder där han fick jobba hårt och det gjorde han mycket bra. Håkan Hellblad imponerade i försvaret, annars handlade det mycket om Pierre Nilsson.

Målen: 0-1 (1) Magnus Herngren, 1-1 (28) Pierre Nilsson, 2-1 (45) Ola Otfors, 3-1 (64) Pierre Nilsson, 4-1 (66) Pierre Nilsson, 5-1 (87) Ola Otfors straff.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.