1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mållöst räckte för Listerby

Mötet mellan AIK Atlas och Listerby IK i den sista och avgörande omgången i kvalet till Blekingefyran slutade oavgjort 0-0.
Ett resultat som gav Listerby tredjeplatsen i gruppen och skickade Atlas ner i division V.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2001

Matchen började i ett lågt tempo och inget av lagen kunde komma till några riktiga farligheter. Två halvchanser åt vardera hållet under matchens första 45 minuter säger väl egentligen allt om hur matchbilden såg ut. Ett ställningskrig på mitten med mängder av felpass av två mycket spända och nervösa lag.

Nervositeten lyste igenom under i stort sett hela matchen och rädslan att göra ödesdigra misstag gjorde att spelkvaliteten var låg.

Andra halvleken tog vid där den första slutade och det skulle dröja ända till den 80:e spelminuten innan matchen fick den karaktär som en kvalmatch förväntas att ha.

Under de sista tio minuterna skapades betydligt fler klara chanser åt båda håll än på de första 80, och även om Listerby också skapade chanser under denna period så var det Atlas som var närmast ett segermål.

Det oavgjorda resultatet stod sig dock matchen ut och det blev Listerbyjubel över den viktiga tredjeplatsen i gruppen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.