1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Målfest tog Asarum till slutspel

Damerna spelade denna helg Svenskfast Cup i fyra grupper. På Brunnsängen i Kyrkhult dominerade länsbästa Asarum IF FK grupp 3 och tog sig vidare tillsammans med Sölvesborg GIF.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2013
Duell. Belganet/Hallabros Michelle Lindgren i vitt bjuder upp till kamp mot Marie Hedlund, Trensum.
Duell. Belganet/Hallabros Michelle Lindgren i vitt bjuder upp till kamp mot Marie Hedlund, Trensum.Foto: Lena Ehring
Säkra gruppsegrare. Asarum hade inga problem att besegra grupptvåan Sölvesborg.
Säkra gruppsegrare. Asarum hade inga problem att besegra grupptvåan Sölvesborg.Foto: Lena Ehring

– Det ser bra ut för oss och vi har många spelare att välja mellan, säger Asarums tränare Pierre Persson.

Vädermässigt var det ingen höjdare med tre minusgrader och fem–tio sekundmeter för Belganet/Hallabro IF, Trensum IF samt Asarum och Sölvesborg.

– Rena sjukdomsturneringen. Det är lätt dra på sig förkylningar med längre väntan mellan matcherna. Ändå en bra cup, men med dessa förutsättningarna borde den inte gälla spel för DM och spel i Svenska Cupen. Det blir chansartat med bara 2x20 minuter och straffar för lagen från lägre serier, säger Persson.

Asarum vann sina tre matcher med totalt 28–2 och Sölvesborg vann stort mot både Belganet/Hallabro och Trensum. Nya division 3-laget Trensum vann mot Belganet/Hallabro med 2-1 efter en jämn match.

– Kul att få möta bättre motstånd. Detta ger oss mycket både att spela mot och titta på bättre lag. Skönt för oss att få göra ett mål också till slut, för vi hade missat flera straffar tidigare, säger Belganet/Hallabros Ola Karlsson.

– Svinkallt och därtill att möta tufft motstånd. Asarum var väldigt bra och vi var trötta innan matchen mot Belganet/Hallabro. Dessa matcher ger en del, men vi får det hårt framöver, då vi är nya i trean, säger Trensums Emelie Nilsson-Lindell.

På söndag är det slutspel i Kallinge med två grupper om fyra lag, där vinnarna spelar final den 30/6.

Övriga lag som finns med, förutom nämnda Asarum och Sölvesborg, är Ronneby, Kallinge, Karlskrona, Nättraby, Lörby samt IFK Karlshamn.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.