1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Magnus Andersson vill jobba långsiktigt

Värvningen av gamle storspelaren Magnus Andersson som tränare för Hästö IF har gjort att det snackas handboll i Karlskrona igen.
– Det finns ett genuint intresse i Karlskrona. Det gäller det att ta vara på, säger Andersson.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2013

I kväll leder Magnus Andersson laget igen, när Uddevallalaget Kroppskultur svarar för motståndet. Ännu har Andersson inte hunnit sätta så stor prägel på Hästös spel, men han ser sitt engagemang i Hästö mera som ett långsiktigt projekt.

– Det går inte att värva sig till framgångar längre. Det blir ofta väldigt kortsiktigt och slutar med att klubbarna får ekonomiska problem i stället.

Magnus Andersson vill att klubben ska jobba långsiktigt med de egna talangerna, så att det blir kontinuitet i verksamheten.

– Det gäller att skaffa sig en bra bas med egna talanger som fyller på underifrån hela tiden. Att få fram enstaka bra årskullar räcker inte.

Den nye Hästötränaren är väl medveten om Karlskronas stora handbollstraditioner. Han har själv spelat många gånger i Karlskrona idrottshall, med både Drott, Saab och landslaget.

– Det känns faktiskt lite nostalgiskt att komma tillbaka till hallen, även om jag inte har något speciellt minne från någon match här. Som kuriosa

Men även Andersson blir nostalgisk när han återvänder till Karlskrona idrottshall, tror han att en ny arena är en nödvändighet om Karlskrona ska kunna få ett elitlag i handboll i framtiden.

– Se vilket lyft det blivit för handbollen i Kristianstad. Lund, Helsingborg, Halmstad, med flera, har också nya hallar och flera är på gång att byggas. Jag tror en ny hall skulle bli ett lyft för handbollen i Blekinge.

Andersson vill gärna betona att en elitsatsning borde vara en angelägenhet för hela länet, inte bara Karlskrona.

– Det måste bli en kraftsamling och alla måste dra åt samma håll.

Ett uppdrag med ungdomslandslaget gjorde att Magnus Andersson missade Hästös förra match, men i kväll leder han åter laget i matchen mot Kroppskultur.

Och han vill att Hästö ska bli de som bestämmer över händelserna i matchen.

– Vad jag vet har inte Hästö övertygat speciellt på hemmaplan. Det måste vi ändra på. Karlskrona idrottshall är vår borg och här ska det inte vara lätt att ta några poäng för andra lag.

Några större spelmässiga förändringar lär det inte bli. Ännu känner han laget för dåligt, men en del detaljer vill han ändra på:

– Det verkar gå lite för fort ibland i uppspel och anfallsspel. Det är bättre att spela i ett tempo vi klarar av, så det inte blir så mycket slarv och tekniska fel.

En önskan och förhoppning har Magnus Andersson också:

– Jag hoppas det kommer mycket publik och stöttar oss.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.