1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Lyckeby BTK får två lag i bordtennisens finrum nästa säsong.
Det står klart efter att även Lyckebys damer i helgen kvalificerat sig för spel i nästa års elitserie.
Nyheter • Publicerad 11 april 2005

Grundserien gick Lyckeby igenom helt obesegrade. Den sviten fortsatte nu i helgens kval till elitserien där det blev 5-5 mot elitserielaget Malmö FF och vinst med 6-3 mot vinnarna i division I norra Köpings BTK.

-Vi har en jämnhet som många andra lag saknar, säger Lyckebys lagledare Per Andersson.

Det inledande mötet med Malmö slutade alltså oavgjort. Ett litet styrkebesked av Lyckeby som trots allt var nära seger. Lyckeby hade ledningen med 5-4 i matcher och ledde sista matchen med 2-1 i set, men Malmö kunde vända till seger.

-Att knipa poäng mot ett elitserielag med det här laget som vi har är riktigt bra. Vi är ju ett lag med bara egna produkter, säger Lyckebys Sofie Herbertsson.

Malmö hade Lyckebytjejerna hyfsad koll på medan Köping var en ny bekantskap. Köping vann denna säsong samtliga matcher i division I norra.

-Vi visste inte alls var de stod, säger Per Andersson. De hade inte en enda svensk spelare.

Lyckeby tog ledningen med 3-1. Köping hämtade upp till 3-3. Malin Håkansson och Jonna Andersson klev in och vann sina singlar och med vinst i den första dubbeln så var segern ett faktum.

Behöver förstärka

Nu väntar alltså elitseriespel för Lyckeby nästa år. En omställning som kommer att märkas.

-Vi behöver förstärka för att inte bli ett stryklag, säger Per Andersson. Minst en men helst två spelare.

Och spelare som Sofie Herbertsson har ännu inte bestämt sig för hur framtiden ska se ut.

-Jag får se hur det blir med studier och sånt, säger Herbertsson. Jag vet inte om jag kommer att vara kvar i Karlskrona.

Tobias Fabbeke

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.