1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Luleå Hockey köper arena

Luleå Hockey köper sin hemmaarena Coop Arena av Luleå kommun. Kommunen ska först investera 186 miljoner kronor i en standardhöjning av arenan och en ny träningshall och sedan köper föreningen hallen för 260 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 26 november 2007

Luleå Hockey köper sin hemmaarena Coop Arena av Luleå kommun. Kommunen ska först investera 186 miljoner kronor i en standardhöjning av arenan och en ny träningshall och sedan köper föreningen anläggningen för 260 miljoner kronor.

Förhandlingarna med kommunen har pågått under hösten och enligt Luleå Hockey är eget ägande av hallen en fråga om överlevnad för att klara av att ta upp konkurrensen mot övriga klubbar i elitserien.

Enligt Norrbottens-Kurirens nätupplaga ska kommunens investering före försäljningen bland annat bestå i byggande av loger och restauranger i arenan. Efter försäljningen ska kommunen hyra ishallarna för preliminärt 27 miljoner kronor per år.

- Vi är båda vinnare. I och för sig ska frågan behandlas politiskt först, men det här känns mycket bra, säger kommunalrådet Karl Petersen till NSD:s nätupplaga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.