1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lukas har tänt Grill(en)

Efter en darrig start i allsvenskan har Lukas Grill fått fyr på spelglöden i backlinjen.
– Det går bättre och bättre, säger mittbacken, som klivit upp i nivå i takt med det ansvar han fått på slutet.
I kväll är Lukas redo att grilla AIK:s anfallare på Strandvallens gröna matta.
Nyheter • Publicerad 24 september 2014
Fått upp ångan. Lukas Grill har snäppat upp nivån i sitt försvarsarbete de senaste matcherna. Han känner sig redo för AIK.
Fått upp ångan. Lukas Grill har snäppat upp nivån i sitt försvarsarbete de senaste matcherna. Han känner sig redo för AIK.Foto: Lena Ehring

Fostrad i Bayern Münchens fotbollsakademi via ungdomslagen och fram till FC Bayern München 2 kom Lukas Grill till Mjällby AIF med rätt så stora förväntningar på sig.

Hans inledande insatser mot allsvenskt motstånd visade att det fanns mer att önska av den 21–årige tysken, som hamnade på mellanhand och hade svårt att komma rätt i sin positionering på planen.

Han kändes vilsen helt enkelt.

– Den största skillnaden var att i den tyska andraligan spelar man mot ungdomsspelare, här är det seniorfotboll, det ä'r mer fysiskt, säger Lukas Grill, som åkte på en knäskada i en U21–match i maj och tvingades till vila.

Efter skadan hade försvarsspelaren svårt att ta en plats i Mjällbys startelva, men när Jasmin Sudic insjuknade lagom till bortamatchen mot Häcken fick Lukas Grill chans till inhopp, och revansch.

– Tränaren gav mig chansen, och jag tog den, säger Grill, som hunnit med att kampera med såväl Daniel Ivanovski och Jasmin Sudic under tre matcher på slutet.

Och han lovordar båda två.

– Det är äldre än mig båda två och jag lär mig hela tiden.

Tysken, som är van av en form av zonförsvar från Bayern München, känner att han både han själv men hela laget har höjt nivån i takt med att poängen har trillat in och laget fått självförtroende.

– Framgångarna på slutet har gett samtliga i och kring laget självförtroende.

Grill hyllar även Anders Linderoths ledaregenskaper.

– Både Lasse Jacobsson och Anders Linderoth är bra tränare. Ska jag säga något om Anders så märks det att han både spelat och tränat på hög nivå. Han är bra på att dela med sig av sina kunskaper.

Om Linderoths taktik räcker mot allsvenska topplaget AIK får vi svar på i kväll.

– Ett bra försvarsspel och kontringar på det, det blir nyckeln, vi vet vad som gäller, avrundar Lukas Grill.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.bltsydostran.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.