1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Löfquist vill ha en framgångsrik höst

Efter diverse skador under säsongen hoppas David Löfquist att hösten blir hans tid i Mjällby.
– Nu känns det äntligen att man är på gång igen, säger han.Mötet mot Elfsborg hoppas han ska innebära en ny trepoängare. Statistiken talar för det.
Nyheter • Publicerad 21 september 2014
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.bltsydostran.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Topplaget Elfsborg har inte haft det lätt på Strandvallen. Tidigare år har vi kunnat höra hur illa lagkaptenen Anders Svensson har tyckt om underlaget och känslan att beträda Strandvallen.

David Löfquist har bara idel sköna minnen från hemmamatcherna mot Elfsborg innan han drog till Parma. Första säsongen 2010 vann Mjällby med 2–0 och året efter slutade det 2–1 på Strandvallen.

– Elfsborg är ett fantastiskt bra lag, framförallt på sitt konstgräs. Där fungerar deras spelidé fullt ut med att fylla på med mycket spelare i anfallen. Konstgräset tillåter mer av det spelet.

– På vanligt gräs blir det inte riktigt samma fart.

Mjällby kan inte förlita sig på andra lag när det återstår sju matcher av säsongen. Laget är för tillfället placerat under kvalstrecket.

– Vi måste ju vinna för att kunna klara oss kvar. Nu kan vi inte lita på vad andra gör. Det låter klyschigt, men vi måste ta en match i taget, säger David Löfquist.

Mot Halmstad senast inledde han Mjällbys vändning med att skruva in bollen i den bortre burgaveln från långt håll. Ett kvitteringsmål som egentligen var menat som ett inlägg.

– Jag hade en bra medvind och jag märkte att ganska tidigt att den skulle gå in. Målvakten räknade nog inte med den bollbanan.

David Löfquist hade aldrig förlorat mot Halmstad då han varit med i laget.

– Och tre mål har det blivit också. Det hade gärna fått vara Halmstad alla matcher framöver, skrattar han.

Han tror att Falkenberg borta i sista omgången kan bli en helt avgörande match om det ska bli fortsatt allsvenskt spel.

– Jag hoppas verkligen att vi grejar det här innan. Det har varit bra harmoni i truppen med bra träningar som följd.

En ny trea mot Elfsborg på Strandvallen hade förbättrat oddsen inför framtiden.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.