1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ljungberg tillbaka och Marta stannar

Fotbollslandslagets förbundskapten Thomas Dennerby fick ett positivt besked i allsvenskans sista omgång: Hanna Ljungberg är spelklar till landslagets kvalmöte mot Danmark på torsdag. Dessutom stannar Marta i Umeå.
Nyheter • Publicerad 3 november 2007

Fotbollslandslagets förbundskapten Thomas Dennerby fick ett positivt besked i allsvenskans sista omgång: Hanna Ljungberg är spelklar till landslagets första kvalmöte borta mot Danmark på torsdag.

Ljungberg, som har varit skadad sedan VM i september, gjorde comeback i Umeå i 5­3-seger i avslutningsmatchen borta mot Djurgården. Den skadeförföljda 28-åringen ersatte Madelaine Edlund i halvtid. Då hade Edlund redan hunnit med två mål. Mål blev det även för Ljungberg, som dock fick nöja sig med ett.

Matchen saknade betydelse eftersom Umeå säkrade seriesegern redan för två veckor sedan, men bjöd ändå på bra spel mellan Sveriges två bästa lag.

- Skönt att visa att vi kan och att vi är motiverade. Det var många som inte trodde på oss inför årets säsong, sade Ljungberg till TV4.

Umeå IK:s superstjärna Marta gjorde sin vana trogen mål, den här gången två gånger om. Men det räckte inte för att komma ikapp Göteborgs Lotta Schelin i skytteligatoppen. Marta får dock en ny chans nästa år. Under lördagen blev det klart att brasilianskan blir kvar i Umeå även nästa säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.