1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ljungberg håller för 90 minuter

Gärna EM-klara redan på lördag. Men helst också gruppsegrare. Fredrik Ljungberg tänker stort inför lördagens möte mot Spanien. -Vi vill gärna vinna den här matchen, säger han.
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Gärna EM-klara redan på lördag.

Men helst också gruppsegrare.

Fredrik Ljungberg tänker stort inför lördagens möte mot Spanien.

- Vi vill gärna vinna den här matchen, säger han.

Ljungberg har tränat obehindrat under hela veckan och kommer att starta matchen. Om han orkar hela 90 minuter är en annan fråga.

Är du redo för det?

- Vi får väl se hur matchen går, men det är jag väl.

Förutsättningarna är enkla: Vid ett oavgjort resultat går Sverige definitivt vidare till EM-slutspel. Sverige kan också gå vidare vid förlust om Danmark plockar poäng mot Nordirland.

De svenska spelarna och ledarna har angett ett antal nyckelpunkter för att lyckas mot Spanien. Ett axplock:

Lars Lagerbäck om "tålamod":

- Det är viktigt för oss att ha tålamod i försvarsspelet, och det är ett uttryck man inte brukar använda så ofta som tränare. De vill hålla boll mycket, och det chansspelar mer eller mindre aldrig för att slå en avgörande passning. Därför krävs det tålamod defensivt och en optimal laginsats för att stå emot dem.

Anders Svensson om "att vara spelbara".

- De är extremt skickliga på att vinna tillbaka bollen när de tappat den. När vi vinner boll är det därför extra viktigt att de som ligger högre upp på plan gör sig spelbara så vi kan nå dem och spela på tomma ytor.

Fredrik Ljungberg om "vikten att hålla i bollen":

- När jag har spelat mot Spanien och spanska lag tidigare så är de duktiga att snabbt sätta press på oss. Vågar vi hålla i bollen och kan spela bort de två första gubbarna så finns det mycket mer yta att spela på.

Marcus Allbäck om "att defensiven börjar högt upp i plan":

- De spelar med en väldigt defensiv central mittfältare som vi anfallare måste ha koll på. Johan (Elmander) och jag lyckades med det i förra matchen, och vi måste lyckas lika bra den här gången. Han styr mycket av deras spel, och kan vi störa honom så försvinner en dimension i deras spel.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.