1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Liv höll första nollan

Luleå har fortfarande inte tagit poäng på bortaplan i årets elitserie. Stefan Liv höll första nollan när serieledande HV71 vann med 4­0. "Vi hade satt försvaret i högsätet inför matchen", sade HV-tränaren Kent Johansson.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2007

Luleå har fortfarande inte tagit poäng på bortaplan i årets elitserie.

Stefan Liv höll första nollan när HV71 vann med 4­0 på tisdagen.

- Vi hade satt försvaret i högsätet inför matchen, sade HV-tränaren Kent Johansson.

Det var ett något skadedrabbat Luleå som gästade Jönköping. Men ändå långt ifrån lika illa som i lördagens match mot Färjestad, då fem forwards saknades.

Mot HV saknades bara Tommi Miettinen och Jussi Tarvainen, plus sparkade Jesse Niinimäki. För att täcka upp för skadorna har Luleå kallat in slovakiske stjärnan Lubos Bartecko redan nu, fast hans artistkontrakt inte skulle börjat gälla förrän om några veckor. Bartecko blir dock inte spelklar förrän till torsdagens hemmamatch mot Skellefteå.

- I dag hade det inte hjälpt med Bartecko i laget, han spelar ju inte box play ändå, sade Luleås tränare Roger Rönnberg apropå att HV gjorde tre av sina mål i powerplay.

Även HV saknade tre forwards; Björn Melin, David Fredriksson och nyligen avhoppade Mattias Remstam. Men Jönköpingslaget har tillräckligt bred trupp, eller åtminstone tillräckligt många bra spelare, för att klara viss frånvaro.

- På forwardssidan är vi inte så breda, i dag fick vi fylla upp med både juniorer och backar för att få ihop fyra kedjor, sade Kent Johansson.

Nyförvärvet Eric Johansson, tidigare i Mora, skall avsluta sitt kontrakt med TPS Åbo innan han ansluter till HV71 om någon vecka.

- Om Eric fortfarande håller samma klass som han gjorde i Mora så kommer han att tillföra en hel del, sade HV-tränaren.

HV hade bra kontroll på matchen. Efter första periodens 2­0 var det aldrig något snack om saken.

Det var HV:s farliga förstakedja med Davidsson, Thörnberg och Voutilainen som producerade både 1­0 och 2­0 i powerplay. Thörnberg gjorde dessutom även 4­0 i numerärt överläge.

- Vi utnyttjade verkligen våra powerplay bra, konstaterade Johansson.

Förstakedjan stod för målen, men minst lika mycket imponerade den intressanta andrakedjan med Hrdina, Jämtin och Ledin. En artist och två energiknippen som tillsammans utgjorde ett ständigt hot mot Mattias Modig i Luleåmålet.

Modig gjorde sin första match för säsongen. Han fick göra en hel del bra räddningar men var mer än lovligt tafatt när HV:s Jonas Johansson enkelt kunde peta in sitt första elitseriemål till 3­0 och därmed avgöra matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.