1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Linköping nära tappa segern

Linköping vände 0­1 till 3­1 och borde ha knäckt Södertälje i andra perioden. Ändå var östgötarna nära att tappa segern men kom undan med en 3­2-seger.
Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Linköping vände 0­1 till 3­1 och borde ha knäckt Södertälje i andra perioden. Ändå var östgötarna nära att tappa segern men kom undan med en 3­2-seger.

- Vi måste bli bättre på att stänga matcherna, säger segerskytten Joakim Eriksson.

Precis som i senaste hemmamötet mot Skellefteå hade Linköping förtvivlat svårt att ta vara på sina chanser.

- Nu blev det spännande på slutet igen, vilket kändes jäkligt onödigt. Vi ska inte behöva försätta oss i den situationen, men Rastislav Stana var ju grymt bra i målet, menar Joakim Eriksson.

5.32 minuter före slutsignalen smällde han in 3­1, vilket många säkert trodde definitivt tog knäcken på gästerna. Men Quinn Hanock reducerade strax efteråt i spel fem mot fyra och

sedan var en kvittering inte alls långt bort i slutsekunderna.

Räkna ändå med att Eriksson tyckte det var extra skönt att ordna tre poäng mot sin moderklubb.

- Jag är född och uppvuxen i Södertälje, men det är klart som sjutton att man blir lite skadeglad när deras fans kallar mig för Judas, hora och en massa annat, ler 31-åringen.

Men trots jumboplatsen är anfallsstjärnan imponerad av nykomlingen.

- Mora och Skellefteå var munsbitar för oss här hemma, men Södertälje har ett helt annat spel och störde oss rejält genom att stressa högt upp i banan och få ned vår fart, säger han.

Stärkt av att ha slagit Färjestad borta och Frölunda hemma innan Karjala cup inledde man bäst mot Linköping. Linus Klasen snurrade bakom kassen och frispelade Petri Pakaslahti som tryckte in ledningspucken för gästerna.

Något som fick östgötarna att vakna, särskilt radarparet Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl. Efter förarbete av Mårtensson och Daniel Fernholm vispade Weinhandl in kvitteringen bara tre minuter senare landslagsforwardens elfte mål för säsongen.

Linköping tog över och efter Tomas Surovys projektil rätt upp i krysset hade 0­1 vips vänts till 2­1.

Hemmalaget borde sedan ha avgjort matchen i andra perioden, då man vann skotten med 17­11.

- Det var en typisk match efter ett uppehåll, vi fick inte i gång rytmen och hade inte den rätta explosiviteten. Men det var otroligt viktigt att vi vann. De här veckorna innan jul är väldigt

betydelsefulla, framhåller Mikael Håkanson ­ tillbaka efter fem veckors handskada.

Gästernas tränare Leif Strömberg anser att laget borde ha fått med sig i alla fall en poäng.

- Det hade inte alls varit orättvist om vi kommit i kapp. De hade mer puck, men vi skapade minst lika många farliga chanser, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.