1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Linderoth borta från EM-kvalet

Tobias Linderoth lämnar återbud till EM-kvalmatcherna mot Spanien och Lettland. En ljumskskada stoppar mittfältaren. "Han kan inte anstränga ljumskarna överhuvudtaget", säger fotbollens förbundskapten Lars Lagerbäck.
Nyheter • Publicerad 11 november 2007

Tobias Linderoth tvingas även han lämna återbud till EM-kvalmatcherna mot Spanien och Lettland.

En ljumskskada stoppar mittfältaren.

Först Johan Elmander, nu Linderoth. Stjärnorna faller från en efter en inför fotbollslandslagets avgörande EM-kvalmatcher.

En föraning kom redan på lördagen då Linderoth tvingades avbryta träningen med sitt turkiska klubblag Galatasaray. På söndagen kom så det dystra beskedet:

- "Tobbe" ringde och berättade att det är helt kört. Han kan inte anstränga ljumskarna överhuvudtaget, säger förbundskapten Lars Lagerbäck enligt Svenska fotbollförbundets hemsida.

Linderoth har haft problem med ljumskarna under en längre tid, han har vilat både från landslagsträningar och flera matcher med klubblaget på grund av problemen. Nu blev torsdagens Uefacupmatch mot Helsingborg (förlust 2­3) för mycket för Linderoths ljumskar.

- Han har varit ansträngd under en längre period, men det verkar ha blivit värre nu, säger landslagets presschef Thomas Saleteg till TT.

Läkare i Istanbul kommer att undersöka Linderoth under de närmaste dagarna och någon prognos för hur länge han kommer att vara borta från fotbollsplanerna finns ännu inte. Men att landslagets vicekapten varken kan spela borta mot Spanien den 17 november eller hemma Lettland den 21 november står helt klart. I den två avslutande kvalmatcher behöver Sverige som mest ta en poäng för att vara helt säkert att nå EM i Österrike/Schweiz nästa år.

Förbundskapten Lagerbäck planerar inte att ta ut någon ersättare för Tobias Linderoth i truppen och fotbollslandslaget reser därför med 22 man till Madrid på tisdag. I lördagens match är Daniel Andersson det troligaste alternativet till Linderoth som defensiv mittfältare.

Galatasaraymittfältarens besked var det andra tunga återbudet för fotbollslandslaget under helgen. I lördags lämnade Toulouseanfallaren Johan Elmander negativt besked på grund av en lårskada. I hans ställe plockade Lagerbäck ut Birminghams yttermittfältare Sebastian Larsson.

Elmander kommer inte till måndagens fotbollsgala i Stockholm och det är ännu oklart om Linderoth dyker upp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.