1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lindblad vinnare igen

Mikael Lindblad är KK Eskimås SM-drottning så här långt. I går kom hennes tredje och fjärde medalj vid tävlingarna i Luleå och för andra dagen i rad vann hon guld när hon körde hem segern i K1 5 000 meter och dessutom blev det brons tillsammans med Cecilia Velin i K2 1 000 meter.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2013
Guldtjej. Michaela Lindblad körde hem två nya SM-medaljer i går, bland annat sitt andra guld.
Guldtjej. Michaela Lindblad körde hem två nya SM-medaljer i går, bland annat sitt andra guld.Foto: Anders Velin

Lindblad var cirka 18 sekunder snabbare än tvåan Klara Andersson, Varberg, och gick i mål på tiden 23,54.43. Loppet avgjordes de sista 500 meterna när den fyra tjejer starka toppklungan körde mot mål efter den sista rundningen. Lindblad var dock starkast i den hårda vinden som gjorde det svårt att paddla.

Med silvret i K2 500 meter från i söndags, guldet på K1 1 000 meter i måndags och gårdagens bägge medaljer är nu Michaela Lindblad hela SM-tävlingarnas drottning. I övrigt svarade Eskimås herrar för en bra insats när de blev femma i K4:an på 1 000 meter och i mixtävlingen körde laget in som fyra. I herrarnas 5 000 meter tvingades Jacob Holst bryga på grund av ryggproblem.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.