1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

LHC-tränare dömd till böter

Linköpings hockeytränare Jan Karlsson dömdes i dag av Linköpings tingsrätt till 35 000 kronor i böter för att han under ett krogbråk i augusti hotat en vakt. Karlsson fälls för hot mot tjänsteman./TT
Nyheter • Publicerad 19 november 2007

Linköpings hockeytränare Jan Karlsson dömdes på måndagen av Linköpings tingsrätt till 50 dagsböter för att han under ett krogbråk hotat en vakt.

Karlsson fälls för hot mot tjänsteman och brottet bedöms av tingsrätten som ringa. Trots det får Karlsson betala sammanlagt 35 000 kronor i böter samt sina egna advokatkostnader på 3 150 kronor.

Jan Karlsson hade den 26 augusti besökt en restaurang i Linköping. Vid entrén stoppades han av en ordningsvakt sedan personalen på krogen påpekat att Karlsson uppträtt otrevligt.

Karlsson försökte trots att han blev avvisad ta sig in i restaurangen men blev åter stoppad. Enligt tingsrätten gick Karlsson fram till en av vakterna, drog åt sig vaktens huvud och sade "jag ska döda dig, bara så du vet".

Jan Karlsson har varken erkänt eller förnekat. Han säger att han inte minns något av händelsen förrän han stod upptryckt mot en vägg och bad vakten lugna ned sig.

Domstolen har funnit vakten trovärdig och dömt Karlsson på dennes uppgifter.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.