1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lennartsson klubblös

BK Carlskrona har beslutat att lägga ned elitverksamheten.
Det innebär att elitserielaget läggs ned och att BKC kommer att starta om i division 2 eller division 3.
– Jättetråkigt, men samtidigt kan jag inte säga att beslutet är fel, säger Emelie Lennartsson.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2013
LETAR NYTT. BK Carlskronas Emelie Lennartsson tvingas försöka hitta en ny klubb efter beskedet att BK Carlskrona lägger ned sitt elitserielag.
LETAR NYTT. BK Carlskronas Emelie Lennartsson tvingas försöka hitta en ny klubb efter beskedet att BK Carlskrona lägger ned sitt elitserielag.Foto: Staffan Lindbom

Lennartsson har varit BKC:s frontfigur i många år, men trots anbud från andra klubbar har Lennartsson varit sin klubb trogen. Och omvänt, BKC har stått upp för Emelie Lennartsson.

– De har gjort livet lättare för mig genom att hjälpa mig ekonomiskt, säger Lennartsson.

– Det var inget lätt beslut att ta, det måste jag säga och det är synd att det drabbar Emelie. Det är en BKC-tjej som vi alltid värnat om, säger vice ordföranden Bertil Lindström.

Det var för några dagar sedan som Emelie Lennartsson fick beskedet om att elitserielaget skulle läggas ned. Då hade Lennartsson redan tidigare suttit i ett möte med ledaren Martin Blom och då fått en första antydan om hur BKC:s styrelse tänkte inför framtiden.

– Planerna var nog att vänta med beslutet till maj, men jag förklarade att det var alldeles för sent för spelarna att få beskedet då eftersom det skulle vara svårt att hitta en ny klubb, säger Lennartsson.

– Det är alltid några som blir besvikna, men vi ville göra det redan nu för att hjälpa spelarna, säger Lindström.

BK Carlskrona stod enligt Bertil Lindström vid ett vägskäl.

– Det är inte helt gratis att bedriva elitverksamhet. Nu kommer vi istället att satsa på att få fram egna ungdomar, de har fått stå tillbaka under den här elitsatsningen. Vi vill också få igång verksamheten i hallen ordentligt, säger Lindström.

Istället för att prioritera en elitsatsning väljer nu BKC att också försöka anställa en tränare.

– Vi måste bestämma oss, annars kommer ungdomsverksamheten att försämras. Vi vill ha en tränare i hallen. Det håller inte med tillfälliga lösningar och vi vill ha en tränare som tar ett stort ansvar för ungdomssidan, säger Lindström.

Med en ny tränare och med en mer uttalad satsning på klubbens nuvarande och eventuella framtida ungdomar hoppas Bertil Lindström att BKC ska kunna komma tillbaka, men om det blir som elitlag vill han låta vara osagt.

– Vi vill ha en klubb som är etablerad i Karlskrona. Just nu är det viktigare än att ha ett elitserielag. Som det varit nu har nästan alla spelarna sin utgångspunkt från badmintoncentret i Malmö och vi har liksom inte haft nytta av dem annat än vid matcherna.

I år missade BKC precis slutspelet.

– Vi hade några spelare på gång och vi kunde ha satsat igen, men då hade det blivit dyrare än den här säsongen . Eftersom vi budgeterat med en vinst och det blev ett nollresultat kände vi oss oroliga inför nästa säsong, säger Lindström.

Emelie Lennartsson:

– Har inte BKC pengar till att satsa på både ett elitserielag och en tränare så har de inte och då blir det till att göra ett val. Det jag kan tycka är tråkigt är att vi byggt ett lag med personligheter och med klubbkänsla och nu bara splittras allt.

Lennartsson vet själv inte riktigt vad hon ska göra.

– Det är några klubbar som redan frågat hur jag tänkt mig nästa säsong, men det var innan jag visste om att BKC skulle lägga ned.

Ett alternativ är att välja spel i en dansk klubb.

– Jag har fått anbud från danska klubbar tidigare år. Om jag väljer Danmark blir det nog så att BK Carlskrona blir min serieklubb i Sverige.

Connie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.