1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Larssons sköna soloraid

Mörrum gjorde jobbet, men det satt lång inne. Tålamod och moral var nyckelorden när favorittippade Mörrums GoIS/IK tog emot Tyringe SoSS på Jössarinken i div I-hockeyn. - Vi visade hög moral när vi hela tiden kom tillbaka i matchen, konstaterar Victor Rönnmark efter 5-3 (1-2, 2-1, 2-0).
Nyheter • Publicerad 20 januari 2007

Första perioden blev tämligen jämn med chanser åt båda håll. Tyringe tog dock ledningen i powerplay efter fem minuter.

- Jag var förbannad i första perioden, sa Janne Karlsson som helst tycktes vilja glömma denna del av matchen.

Hans Ottinger lyckades kvittera, men Tyringe kunde även göra 1-2 på en retur som Mörrumsförsvaret borde ha rensat.

Tempoökning Gojset lade in nästa växel i den andra perioden och tog över matchen spelmässigt och kvitterade till 2-2.

Otur och slarv i avgörande lägen gjorde dock att inget ledningsmål kom.

Istället kunde Tyringe ta ledningen, nu på straffslag efter att Simon Bergner i Tyringe blivit neddragen på ett friläge och själv överlistat Mikael Heinz på straffen.

Återigen visade Mörrum hög moral och petade in 3-3-pucken.

Sex minuter in i tredje perioden visade Jonathan Larsson stor självsäkerhet när han bjöd på ett enastående solonummer, gjorde bort en Tyringeback och målvakten och lade in 4-3 i öppen kasse.

Efter detta följde en rad utvisningar för Mörrum som tycktes ligga lite risigt till ett tag då man spelade tre mot fem under flera minuter. Men tränare Janne Karlsson tog det hela med ro.

- Jag har sagt att den som gnäller på domaren åker upp på läktaren. Men så här efter matchen kan jag säga att flera av utvisningarna var helt felaktiga. Fast vi ska även tacka honom för vi fick ju öva på vårt boxplay.

- Vi såg det här som en träning och jag tycker vi skötte oss bra, framförallt i powerplay och boxplay.

Gojset klarade upp utvisningarna och Jiri Lala fick äran att sätta 5-3-pytsen i öppen bur i slutsekunderna.

En annars ganska snäll match fick ett lite tuffare slut med tre matchstraff efter bland annat ett så kallat "äkta NHL-slagsmål" mellan Andrejs Smirnovs i Mörrum och Anders Stålberg i Tyringe.

Heinz kvar Mörrums GoIS kunde i går avslöja att duktiga målvakten Mikael Heinz skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

- Detta är en del av en nysatsning inom klubben där vi vill bygga upp en ny grundstomme. Tanken är att Heinz ska vara med och hjälpa våra egna målvakter så vi kan satsa på egna produkter i framtiden." säger Magnus "Bolling" Karlsson.

MATCHFAKTA

Första perioden: 0-1 (5.25) Anders Stenberg, ass Roger Nilsson, 1-1 (14.07) Hans Ottinger, ass Tobias Carlsson och Jiri Lala, 1-2 ( 15.23) Peter Stenberg, ass Jesper Olsson och Anders Stålberg.

Utvisningar: Mörrum 6x2 min, Tyringe 2x2 min.

Skott: 10-11.

Andra perioden: 2-2 (6.16) Hans Ottinger, ass Jonathan Larsson och Jiri Lala, 2-3(13.57) Simon Bergner, straffslag, 3-3 (15.21) Mattias Nordqvist, ass Andrejs Smirnovs och Fredrik Hellquist.

Utvisningar: Tyringe 6x2 min.

Skott: 16-6.

Tredje perioden: 4-3 (6.56) Jonathan Larsson, ass Jiri Lala, 5-3 (19.50) Jiri Lala.

Utvisningar: Mörrum 4x2 min, 1x5 min och ett matchstraff, Tyringe: 1x2 min, 2x5 min och två matchstraff.

Skott: 6-10, totalt: 32-27.

Publik: 729.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.