1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lars Möller Madsen presenteras i dag

Det har surrats ett tag. Men nu är det klart.
Enligt vad Blekingesport erfar kommer stjärnspelaren Lars Möller Madsen under tisdagen att presenteras som Hästöspelare.
– Inga kommentarer, säger Christer Sandström i Hästös sportgrupp.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2014
Stjärnspelare. Enligt vad Blekingesport erfar kommer Lars Möller Madsen presenteras som ny spelare i Hästö i dag.
Stjärnspelare. Enligt vad Blekingesport erfar kommer Lars Möller Madsen presenteras som ny spelare i Hästö i dag.Foto: Bj?rn Larsson Rosvall / TT
Foto: Andreas Hillergren / TT

Europamästare med Danmark 2008, bronsmedaljör vid VM 2007, sedan 1 januari 2011 nyckelspelare i IFK Kristianstads elitserielag.

Enligt uppgifter till Blekingesport blir Möller Madsens nya klubbadress Hästö IF, som efter nästa årsmöte förväntas heta HIF Karlskrona.

En värvning som Christer Sandström i Hästö IF:s sportgrupp varken bekräftar eller dementerar.

Tidigare har Sandström bekräftat att föreningen varit i kontakt med den danske landslagsspelaren, som också träffat representanter för klubben.

Att det nu dessutom står klart att Möller Madsen gjort sitt i IFK Kristianstad ökar möjligheterna för Hästö att knyta den hårdskjutande storspelaren till sig.

När Blekingesport träffade Christer Sandström förra veckan för att prata om värvningen av Johannes Sandgren pratade Sandström varmt om dansken, betydelsen av att få en sådan spelare till klubben och hur niometersspelaren kom till korta i Kristianstad.

– De använder honom fel i speluppbyggnaden. Jag vet vilken potential Möller Madsen har, men han får inte ut det i IFK Kristianstad, sa Sandström då.

Hästö satsar mot elitserien och Lars Möller Madsen är en spelare som föreningen absolut kan bygga sitt lag kring.

Samtidigt är det en etablerad spelare som kostar att knyta till sig.

– Hästö har inte de pengarna som krävs, skulle vi värva en spelare som Möller Madsen krävs externa finansiärer, har Christer Sandström sagt tidigare.

Värvningen av Lars Möller Madsen fyller kvoten av niometersspelare.

Nu ligger fokus på att värva en etablerad "mittsexa".

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.