1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Landslagsuttagna blekingar

28 spelare har blivit 23.
Landskampsdebuten närmar sig för Sölvesborgstjejen Amanda Ilestedt.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2013
Foto: Lena Ehring

LDB Malmös 20-åriga mittbackstalang Amanda Ilestedt har varit med i alla av Pia Sundhages samlingar, sedan hon tog över posten som förbundskapten, i september 2012.

När Sundhage nu bantar truppen från 28 till 23 spelare till februarilägret (9-14) på Böson finns Ilestedt återigen med.

– Det kom faktiskt lite som en överraskning. Inget jag direkt hade väntat mig. Det känns väldigt bra, säger Amanda Ilestedt.

Februarilägret är det sista innan Algarve Cup i Portugal i mars, där landskamper mot Kina, Island och USA väntar.

– Jag kan bara göra mitt bästa. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger hon.

? och sedan kommer det ett EM på hemmaplan i sommar?

– Ända sedan det blev klart att Sverige skulle få mästerskapet, har det varit en målsättning att vara med där. Men det är en bra bit dit, säger Amanda Ilestedt.

Även i U21-landslaget på herrsidan finns det Blekingekoppling. Mjällby AIF:s mittfältare Andreas Blomqvist, 20, finns med i förbundskapten Håkan Ericsons trupp till bortamatchen mot England i Walsall den 5 februari.

– Det känns jättekul och är väldigt inspirerande, säger Andreas Blomqvist, som fick 20 minuters speltid när U21 spelade 1–1 mot Tjeckien i Prag i mitten av november.

– Jag hoppas givetvis på mer speltid den här gången.

Han var inte med i Mjällbys match mot Kalmar FF.

– På träningen i måndags fick jag en känning i sätesmuskeln, det högg till. Men det ska inte vara någon fara. Jag räknar med att kunna träna för fullt på torsdag, säger Andreas Blomqvist.

Daniel Grozdanovski
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.