1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

- ”Laget mé fart” håller härlig dagisklass

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2001

Sillastrybarna/Nöjeskompaniet

”Laget mé fart”

Fotbollssinglar i svart och gult är himla kul. På den här skivan gör de i Mörrum världskända Nöjeskompaniet sin hyllningslåten till Mjällby AIF. Håkan Windahl har inte strupen full av sill när han sjunger för sitt kära fotbollslag. En helig regel för hyllningsvisor är de ska vara enkla att ta till sig. ”Laget mé fart” håller härlig dagisklass och den finske liraren Markoolio kunde inte gjort det bättre.

Ännu roligare är klackens egna bidrag, den briljant betitlade ”Heja MAIF”, och den något krångligare, ”Mjällbyklacken - Vi är MAIF-arna”. Där bjuds vi på ramsor av klass och visor gjorda för den allra vackraste sommarterass. Tyvärr saknar jag den episka versionen av den brittiska klassikern, ”You'll Never Walk Alone”. Vem skulle tackat nej till en brind kåååvajävul med stompepotäter och Sillastrybarnas ljuvliga lägereldsversion av ”Du gaar alri säl...”

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.