1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Krif till play off

Krif Hockey är klart för play off via 1–6 i derbyt mot Mörrum på Jössa. Det var förstås bra.
Värre då att målvakten Martin ”Findus” Pettersson lämnade isen i slutet av andra perioden med en handskada.
– Hoppas verkligen inte det är så farligt. Det är ju nu det roliga börjar, säger Pettersson.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2013
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
AVGÖRANDE. Bara en dryg halvminut efter Mörrums reducering svarade Stefan Söder för 1?3 och det fick definitivt Mörrum att vika ner sig i en match som saknade all den intensitet som ett derby annars brukar ha.
AVGÖRANDE. Bara en dryg halvminut efter Mörrums reducering svarade Stefan Söder för 1?3 och det fick definitivt Mörrum att vika ner sig i en match som saknade all den intensitet som ett derby annars brukar ha.Foto: Bo Åkesson
LÄMNAR. KRIF-målvakten Martin ?Findus? Pettersson får hjälp av en lagkamrat när han lämnar isen i slutet av andra perioden. En handskada kan ställa till det för Pettersson och Krif nu när det först vankas seriefinal i allettan och sedan play off-spel.
LÄMNAR. KRIF-målvakten Martin ?Findus? Pettersson får hjälp av en lagkamrat när han lämnar isen i slutet av andra perioden. En handskada kan ställa till det för Pettersson och Krif nu när det först vankas seriefinal i allettan och sedan play off-spel.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson

Det var vid ställningen 0–2 som Mörrum kom fram i en av sina få attacker mot Krif-målet och det blev en tilltrasslad situation.

– Jag fick ett slag över handen som träffade olyckligt och inte blev det bättre av att någon satte sig på handen i momentet efter, berättar ”Findus” efter matchen med handen försiktigt nedstucken i jackfickan.

Ännu mer olyckligt att något sådant ska hända i en match där spelarna annars knappt rörde varandra. I första perioden noterades en säger en tackling. Det blev några fler, men matchen måste ändå betecknas som väldigt snäll och städad för att vara ett derby.

– Typiskt att något sådant här ska hända då, suckar Pettersson.

Inget av i alla fall?

– Nej, då hade jag nog inte stått här och pratat med dig, säger Krif-målvakten och drar lite på smilbanden.

– Vi får kolla upp det här under torsdagen och vi får se hur det känns i morgon.

Charlie Torstensson hoppade in och att Krif har två duktiga målvakter råder det ingen tvekan om, men de kan behöva bägge friska och hela i ett play off.

– Vi litar fullt på Charlie, men hoppas förstås att det inte är någon fara med Martin, understryker Krif-tränaren Daniel Eriksson.

Matchen då? Ja för att vara ett Blekingederby var det inte mycket till match. Krif ville mer, hade bättre fart och spelade med mer hjärta. Och när sedan 0–1 trillade in bakom Dennis Karlsson redan efter 3.43 sjönk moralen än mer i Mörrum. Vincent Scarsella lyfte in pucken från vänsterkanten och det blev en sådan där klassisk studspuck som lurade målvakten.

– Hade vi kunnat hålla tätt lite längre eller om inte 1–3 kommit så snabbt efter vår reducering kanske det kunnat bli mer match. Men Krif var helt enkelt bättre, erkänner Mörrums tränare Pär Djoos.

Nu väntar seriefinal mot Vita Hästen för Krif i Kockumhallen på söndag.

– Vi vill vinna. Krif har redan skrivit historia genom att vinna grundserien, nu ska vi vinna allettan också. Det vore häftigt, säger Daniel Eriksson.

Mörrum har gjort sitt sista framträdande på hemmais den här säsongen och Pär Djoos betygsätter säsongen.

– 3+ på en skala 1–5.

Mörrum–Krif Hockey 1–6 (0–1, 1–2, 0–3)

Första perioden: 0–1 (3.43) Vincent Scarsella (Morgan Hassel).

Skott: 4–14.

Andra perioden: 0–2 (9.29) Andreas Nordfeldt (Victor Wahlqvist), 1–2 (17.53) Anton Persson (Olof Svensson) powerplay (5–4), 1–3 (18.35) Stefan Söder (Oscar Drugge, Andreas Dahlström).

Skott: 6–18.

Tredje perioden: 1–4 (5.21) William Wallén, 1–5 (9.14) Vincent Scarsella (William Wallén, Sebastian Magnusson), 1–6 (13.36) Viktor Sjödin (Victor Wahlqvist)

Skott: 3–6, totalt: 13–38.

Utvisningar: Mörrum 2x2 min, Krif 2x2 min.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 1 123

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.