1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Krif lägger ner andralaget

Efter tre framgångsrika säsonger lägger Krif Hockey ner sitt division 3-lag.
– Det finns en besvikelse bland spelarna och det har redan pratats om att starta en ny förening, säger Alexander Ingemarsson som tränade Krif 2 den senaste säsongen.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013

Krif 2 startades för tre år sedan, men då var situationen i klubben något annorlunda jämfört med nu.

– Då hade vi varken J 18- eller J 20-lag och ett andralag blev något av en ersättning för dessa. Nu har vi J 18-lag och dessutom ett väldigt duktigt U 16-lag som vi vill satsa pengar på, säger Roger Björk som är vice ordförande i Krif Hockey.

Det handlar givetvis om ekonomi och om vad resurserna skall satsas på.

– Ett division 3-lag kostar pengar och kräver organisation. Har vi nu ett juniorlag tycker vi det är bättre att satsa på detta.

Styrelsen har tagit beslutet, men det behöver inte betyda att division 3-laget försvinner. Krif 2 har under de två senaste säsongerna lyckats bra i division 3 och kvalificerat sig för alltrean.

I torsdags kväll informerades ledare och spelare i Krif 2 om styrelsens beslut.

– Allt är ännu så nytt, men det är ett 25-tal gamla Krif-spelare som gärna vill fortsätta spela ishockey. Säkert kommer möjligheterna att starta en ny förening att undersökas, säger Ingemarsson vars tränarkontrakt för Krif 2 gått ut.

– Jag har förståelse för styrelsens beslut, men det man vinner rent ekonomiskt kan man förlora i goodwill. Det här är ju killar från bygden som förlorar möjligheten att spela ishockey.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.