1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Knutpunkten mellan öbor och sommargäster

Svante Staffansson, 5, träffar bollen med tennisracket varpå han jublande sträcker armarna i luften. Så kan det se ut på Aspö TK:s tennisskola som i söndags smashade igång för 25:e året i rad. "Det bästa med tenniskolan är att träffa kompisar och att gå in i tenniskiosken", säger Svante Staffanson med ett brett leende.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2014
Jubileum. I år firar tennisskolan 25?årsjubileum. Bertil Andersén som var med och startade tennisskolan har varit med i alla år.
Jubileum. I år firar tennisskolan 25?årsjubileum. Bertil Andersén som var med och startade tennisskolan har varit med i alla år.Foto: Aline Lessner
Lekfullt. Det var mycket lek och många skratt när den yngsta träningsgruppen körde igång årets tennisskola där totalt 60 barn är med
Lekfullt. Det var mycket lek och många skratt när den yngsta träningsgruppen körde igång årets tennisskola där totalt 60 barn är medFoto: Aline Lessner
Samlingsplats. Både sommargäster och fasta Öbor träffas och har kul på och vid sidan av tennisbanan.
Samlingsplats. Både sommargäster och fasta Öbor träffas och har kul på och vid sidan av tennisbanan.Foto: Aline Lessner
Glada miner. Majken Sturesson, Stella Östberg och Matilda Hörjer tar en paus i skuggan innan det är dags för mer tennis.
Glada miner. Majken Sturesson, Stella Östberg och Matilda Hörjer tar en paus i skuggan innan det är dags för mer tennis.Foto: Aline Lessner
Fokuserad. Svante Staffansson,5, håller blicken på bollen innan han får till ett hårt slag.
Fokuserad. Svante Staffansson,5, håller blicken på bollen innan han får till ett hårt slag.Foto: Aline Lessner

I år är det runt 60 barn i åldrarna 4–14 år och ett 20–tal seniorer som deltar i Aspö TK:s tennisskola. Arrangemanget på Aspös tennisbanor har under åren blivit allt större sett till antalet deltagare. En som varit med under hela resan är Bertil Andersén, ordförande i Aspö Tennisklubb.

– Från början var vi ett gäng glada amatörer som startade det här för att det var kul med lite tennis. I dag är tennisskolan en av de största händelserna på Aspö. Det har blivit ett tillfälle där de fasta öborna och sommargästerna träffas och lär känna varandra, säger Andersén.

På tenniskolan, där ungefär hälften av deltagarna är sommargäster, får barnen bland annat lära sig att slå olika slag och hur man räknar poäng i tennis.

– Förutom att barnen får en aktivitet är det fantastiskt att se hur tennisskolan fungerar som en mötesplats där både föräldrar och barn lär känna nya vänner och knyter långvariga vänskapsband, säger Andersén.

En av sommargästerna som är med på tennisskolan är femårige Svante Staffansson som kommit till Aspö med sin familj från Lund.

– Det är jättekul med tennisskolan och jag har fått lära mig att det är bra att kolla på bollen när jag ska slå långa slag, säger Svante Staffansson.

Aspö TK som är en ideell förening med 350 medlemmar är något av en farmarklubb till Karlskrona Tennisklubb.

– Vi bedriver ingen seriös tävlingsverksamhet på det sättet utan vårt mål är att träffas, ha kul och lära känna varandra genom tennisen. De som är härifrån och vill satsa på att tävla gör det för Karlskrona TK. Bland annat tog Marcus Månsson sina första tennissteg här på tennisskolan, säger Andersén.

Tennisskolan som hållit på i fem dagar avslutas senare i eftermiddag. Men redan i morgon blir det mer tennis på Aspö när klubbmästerskapen, Aspö Open, drar igång. Hittills har 110 personer anmält sig till tävlingen.

Kamil Bochenski
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.