1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klüft kan bli årets friidrottare

Carolina Klüft är en av tre nominerade till priset som årets kvinnliga friidrottare i världen. Svenskans konkurrenter är kroatiska höjdhopparen Blanka Vlasic och etiopiska långdistansstjärnan Meseret Defar.
Nyheter • Publicerad 5 november 2007

Carolina Klüft förlorade mot Blanka Vlasic i omröstningen om årets kvinnliga friidrottare i Europa. Nu får svenskan en ny chans mot kroatiskan, i omröstningen om årets friidrottare i världen.

Sjukamparen Klüft, höjdhopparen Vlasic och etiopiska långdistansstjärnan Meseret Defar är de tre kvinnliga friidrottarna som är nominerade till priset, som delas ut vid den internationella friidrottsgalan i Monaco den 25 november.

På herrsidan står kampen mellan VM:s sprinterkung Tyson Gay, USA, långdistansässet Haile Gebrselassie, Etiopien, och kinesiska OS-hoppet på 110 meter häck, Liu Xiang.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.