1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Klüft återvänder för att vinna i Kockumhallen

Seriemakarna har lyckats perfekt.
Den avslutande matchen i Kockumhallen, Krif–Vita Hästen, är en ren seriefinal med den extra dramatiken att förlorande lag kan sluta trea och få en längre väg genom play off.
Att dessutom Vita Hästen tränas av Patrik Klüft, tidigare succétränare i Krif, ger bara en extra krydda till anrättningen.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013
TILLBAKA. Patrik Klüft tar farväl av Krif-klacken White Angels genom att slänga upp sin tröja efter den sista matchen våren 2012. Nu möts parterna igen. På söndag kommer Klüft och Vita Hästen till Kockumhallen för att göra upp om seriesegern i allettan södra.
TILLBAKA. Patrik Klüft tar farväl av Krif-klacken White Angels genom att slänga upp sin tröja efter den sista matchen våren 2012. Nu möts parterna igen. På söndag kommer Klüft och Vita Hästen till Kockumhallen för att göra upp om seriesegern i allettan södra.Foto: Thomas Persson

– Det kommer att handla om två lag som gör allt för att vinna, säger Klüft.

Ni kan förstås historien om Patrik Klüfts tid i Krif Hockey. Om inte läs här:

Han kom som ett oskrivet tränarkort till division 2-klubben säsongen 2009-10 och det slutade med en plats i kvalserien till division 1 där laget föll på mållinjen och missade avancemang. Säsongen 2010-11 gick det bättre och Krif avancerade till division 1. Premiärsäsongen i ettan, 2011-12, blev än mer succé. Krif tog sig till allettan, till play off och till sist även till kvalserien mot allsvenskan.

Efter detta jättelyft för klubben tackade Patrik Klüft för sig och drog vidare till Norrköping och hårdsatsande Vita Hästen.

– Det är en större klubb i en större stad så visst finns det en annan press på laget här än vad det var i Kallinge. Och det är oerhört utvecklande att jobba i en sådan miljö.

Nu är det dags för Klüft att återvända till sin gamla hemmahall för första gången sedan avskedet.

Ingen risk att du väljer fel omklädningsrum?

– Nej, det är det inte. Jag vet vilket lag jag tränar och jag hittar ju rätt bra i hallen, säger Klüft och skrattar.

För Vita Hästen räcker det att ta en poäng för att vinna serien och därmed få stå över de två inledande play off-omgångarna.

– Ärligt talat så har jag inget fokus på play off. Nu handlar det först och främst om den här matchen och det är förstås alltid viktigt att vinna.

För att Krif ska sluta som seriesegrare i allettan södra krävs seger under ordinarie tid mot Vita Hästen. Skulle Krif vinna efter förlängning kan Olofström sno åt sig andraplatsen om det blir seger hemma mot Kristianstad. I händelse av Krif-seger under ordinarie tid kan OIK istället passera Vita Hästen och förpassa östgötarna till tredjeplatsen och den långa vägen i play off.

– Vi har haft en bra säsong så här långt och den ska fortsätta ett tag till, hälsar Patrik Klüft inför återkomsten till Kockumhallen.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.