1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Det är scenariot ingen kunde tänka sig.
IFK Karlskrona fortsätter förlora.
I går manglade Bromölla IFK sönder och samman och vann med 25-19 (12-7).
Lagets fjärde raka förlust i handbollstvåan.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2001

- Vi är nog det lag som tränar mest i den här serien, ändå bjuder vi inte upp till kamp. Det finns ingen som helst kontinuitet i laget, säger Niklas Olsson.

IFK Karlskrona är farligt nära en krisstämpel. Förlustraden får inte fortsätta växa. Fyra raka förluster får inte bli fem.

- Klart vi funderar och det är klart att det blir viss misstämning. Vi har en stor trupp, alla tycker inte likadant, säger Olsson.

Han var riktigt förbannad i går. Han säger det inte rakt ut men man förstår på hans kroppspråk att han inte är nöjd med vad vissa av lagkamraterna presterat.

- Vi vek ner oss.

Han säger vi. Men Olsson var den ende som inte vek ned sig i gårdagens slag, för det var ett slag.

- För min del får det gärna bli fysiskt spel.

Det blir lätt så mot Bromölla som inte är några snälla pojkar. 118 kilo Håkan Engström är en väldelig härförare. Med Peter Karlsson och Jonas Bergman, två 100-kilosklossar, bredvid sig får Bromölla ett otäckt stort försvarsblock.

Varje mål, varje frikast, varje försök till något, kostar en smäll.

Alla IFK:are var inte beredda att ta den.

- De vågade inte in och ta fighten. Niklas Olsson och Martin Josefsson undantaget, säger Bromöllas tränare Fredrik Roos.

Låser sig framåt

Bakåt stod dock IFK upp bra. Försvarsspelet fungerar - det är framåt allt låser sig.

- Vi saknar skytte. Har inget hot utifrån alls. Dessutom är det oroväckande med allt slarv. Hur många gånger sjabblade vi inte bort kontringslägen i den här matchen, säger IFK:s tränare Benjamin Ajo.

Om han är pressad av situationen så döljer han det väl. Men självklart så funderar han.

- Det har jag gjort i veckor. Det låser sig under matcherna. På träning flyter allt men sen är det som om spelarna får prestationsångest i matcherna.

Målen, IFK: Niklas Olsson 5 (2), Mikael Ulveklint 5, Thomas Hagman 3, Martin Josefsson 2, Daniel Norberg, Mathias Roos, Fredrik Björklund, Fredrik Edwardsson.

Bromölla: Fredrik Roos 6 (5), Stanley Cederberg 5, Peter Karlsson 4, Håkan Engström 4, Fredrik Malmberg 2, Dragan Cado 2, Johan Mejegård, Alexander Kaplar.

Utvisningar: IFK 3x2 min, Bromölla 1x2 min.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.